Claire McCardell

En av krigsårens och perioden därefters mest inflytelserika modeskapare vara Claire McCardell (som jag skrev lite om här). Likt rätt mpnga andra designers från perioden gjorde hon också modeller exklusivt för mönsterföretag; den här för McCalls.


Bild tagen från A Dress A Day, se länklistan.

Att få tag i gamla symönster kan vara svårt och dessutom måste man ofta göra mycket ändringar om man som jag har storlek 46; de flesta man hittar är betydligt mindre storlek. Ett litet företag som heter Eva Dress (så passande) gör emellertid nya mönster i flera storlekar efter gamla mönster och ett av dem är just den här klänningen. Jag har raskt konstaterat av måttabellen att jag måste göra ändringar ändå, men det är lättare att öka från storlek 44 till storlek 46 över bysten och höfterna än att göra om ett helt mönster i till exempel storlek 40. Så nu tror jag att jag vet vad jag ska göra av min underbara mörkblå sidenshantung som jag just köpt.

Kommentarer
Postat av: joanna

åh men herregud vilken fantastisk sida!

jag måste genast beställa något vackert att sy.

har tänkt att anledningen till varför mitt syande aldrig blir perfekt kanske har att göra med att jag aldrig syr efter mönster.

för så duktig är jag inte att allt kan ske på fri hand, jag är bara så otålig.

tänkte att det i och med 30-års-åldern skulle bli ändring och bättring på det.



tack för tipset.

2008-11-14 @ 08:51:17
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: Älvan

Vilken sida! Och den kom som en skänk från ovan... Jag gifter mig nästa sommar, och min mamma ska sy klänningen. Det är bara så svårt att hitta bra mönster! Men den här sidan hade ju flera stycken som jag tyckte var riktigt fina. Fantastiskt!



Nu är det bara att hålla tummarna för att fem meter tyg räcker...

2008-11-14 @ 11:58:05
URL: http://aelvan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0