Dagens klädsel

Jag tror att inte ens om det hade varit min egentliga strävan så hade jag kunnat se tantigare ut. Men fint är det ändå tycker jag. Västen är ny, sydd av en kjol som jag inte var nöjd med.


Först blå, sen röd

Jag har varit på konferens på hotell Gästis i Varberg (inga foton på mig i Leninbadet). Väldigt kreativ och trevlig konferens och hotellet var mysigt om än med fler trappor än jag gillar. Och badet var helt enkelt underbart.

I vilket fall så bara är jag sån att jag måste byta kläder även på en konferens med bara en övernattning, för att få lite glamour i mitt liv och så.

Så på dagen igår och idag hade jag den här klänningen:


Håret, vars olika färger framträder mer tydligt på den här bilden, hade jag format till två rullar ovanför öronen. Jag hann/orkade inte locka resten av håret innan vi åkte utan lät det vara modernt rakt.

Sen när det var dags att byta om till middagen (något som alltså bara jag gjorde) och då bytte jag till min röda klänning och tog min medhavda locktång och lockade till ändarna på håret. Det här är taget efter middagen, när jag skulle byta om till badet.


Som synes har jag ätit upp läppstiftet. Jag har också en helfigursbild, även om ni vid det här laget väl har rätt bra koll på hur den röda omlottklänningen ser ut.


Hur kan någon inte gilla det här?

Ja det var vad maken sa när min spellista igår nådde Jolly Bob från Aberdeen. Och det är ju en fullt berättigad fråga, även om jag misstänker att det är många som inte gör det.


Idag ska jag dock träffa en karl som garanterat gillar Jolly Bob, för det är premiär för Alltinget i Karlavagnen och vår programledare Lasse Swahn är en stor Lasse Dahlquist-entusiast.

Min blus från Pin-up Girl Clothing

Min blus från Pin-up Girl Clothing anlände i fredags och igår fick jag mig för att ta bilder på den med mig i, eller mig med den på, beroende på hur man ser det. Kvaliteten är inte lysande på fotto, men det är sådär halvsvårt att få det bra med automatisk utlösare på kamerna som är placerad på linneskåpet. Fötterna kom ju t ex inte med :)

Blus: Doris från Pin-up Girl Clothing

Kjolen har jag sytt själv.


Höstpromenadklädd

Idag har jag nästan bara varit hemma. Jag har läst (arbetslitteratur) och vilat, för jag är fortfarande sjukskriven på halvtid och jag kommer att jobba samtliga mina timmar den här veckan med radiosändning på onsdag kväll (jajamen, Alltinget i Karlavagnen drar igång igen) och konferens i Varberg (där jag äntligen ska få bada i Leninbadet) torsdag och fredag.

Men en tur på stan för att köpa påstrykbart mellanlägg och en ryggsäck till Maja blev det. Och solen sken på gyllene löv på träden och på marken och Alice Babs trallade i mina hörlurar och just då var det riktigt, riktigt bra.

Och med två allvarligare sjukdomar och en del andra problem så behöver man de stunderna, när allt är bra.Kjolen har jag sytt, jumpern är från Zara, då när jag köpte massor av Zara-toppar ... fyra år sen?, Jackan har Blåva Anna sytt och jag insåg att jag nog ärvde den för sex år sen och då hade hon haft den ett tag. Baskern har Caroline stickat, strumpbyxorna är från rea på ICA Maxi ifjol och skorna insåg jag just rä från 2008. Jag kanske inte köper så mycket nytt ändå.

Den uppmärksamme noterar säkert att jag har färgat håret i en ny färg. Det blev inget vidare, men jag får ha kvar det ett par veckor, för jag vill låta håret vila lite mellan färgningarna. Och i övrigt fyller min lillebror 40 idag, så gammal kan man vara.

Så jädra käck!

Det är något med lusekoftor, jag väl egentligen med alla stickade ylltröjor med mönster, som gör att man bår ser käck ut och känner sig käck. En promenad på lite över 3 kilometer fram och tillbaka till ICA Maxi för att köpa hårfärgningsmedel i småregn bidrog till den käcka känslan. Varm, men inte för varm i mina byxor från Vivien of Holloway, lusekofta inköpt -91 på UFF i Oslo och en trekantig basker som Monika stickat till mig (och en jumper som jag ärvt av Blåva Anna).

Bildne är tagen efter att jag kom igen, villket förklarar hälsans rosor på kinderna :) Jag tycker om att gå längs Mölndalsån och titta, vilket egentligen är orsaken till att jag till ICA Maxi istället för t ex ICA Fokus som ligger ungefär lika nära.

Rutig fredag

Idag har jag föreläst om klädernas roll i olika former av historiskt återskapande, från bygdedräkter till modern re-enactment på vårt kandidatprogram i kulturarvsstudier. Och lite snygg vill man ju vara när man föreläser, även om reumatismen börjar göra sig påmind mer och mer så här för säsongen.


Rutiga 40-talsklänningen ihop med mormors troligen samtida brosch. Alltså klänningen är ny 40-talsstil, men broschen original.

Loppisköp

I söndags var jag och Maja på det fasansfulla ställe som är Lek&Buslandet. Dett avar naturligtvis inte något som jag hade kommit på själv utan berodde på att en av Majas klasskompisar generöst ordnade barnkalas för hela klassen där i tre timmar! (Däremot är idén som dök upp att om det blir fler tillfällen ta med en plunta med sprit till föräldrarna min, även om andra glatt hoppade på den.)

Till skillnad mot förra gången jag var där och var tvungen att följa med Maja hela tiden i klätterställningar och annat fick jag faktiskt ta en liten tur iväg från stället den här gången. Så jag gick till den nyöppnade Backaplans loppis (bredvid Coop Forum åt Deltavägen till, öppet 10-16 lördag och söndag). Det var den där sortens loppis där privatpersoner och föreningar säljer saker och jag hittade fyra trätallrikar och hyfsat mycket bomullstyg i form av gardiner för en tia vardera.

Tyget:

Tallrikarna efter att jag målat på Medeltidsföreningen Gotviks vapen på dem. Jag behöver nämligen inga som helst mer trätallrikar, men det är trevligt om föreningen har lite snygga saker att lägga upp mat på när vi har fest.


Ibland orkar man lägga de där tjugo minuterna extra

(vilka inkluderar att stryka kjol och väst som legat nedpackade över sommaren). Och då ser man ju mycket piffigare ut. Men jag tror inte att det blir någon varje-dags-vana om man säger så.
Inomhusklädsel:


Utomhusklädsel (det är elva grader och blåser inte):

 

Allt utom skorna och nylonstrumporna har jag sytt själv.


För den som undrar

Så ägnar jag mig åt att vara sjuk och jobba och orkar inte blogga just nu. Även sömnaden ligger ner, men jag försöker så sakteliga rita av alla mönsterdelaran till en kavaj som jag har tänkt sy i vinter.

Om jag hade pengar...

När jag får pengar från Försäkrignskassan - om det nu händer - så är det det här som jag skulle vilja köpa:

 


Hemma

Nu har jagåtervänt från Stockholm där jag var på en mycket trevlig konferens om historiker och materiell kultur på Armémuseum. Bodde gjorde jag hemma hos Annaa, så nu har jag sett den nya lägenheten och det omtalade båset :) Jättefint var det och trevligt hade vi, fast jag egentligen inte var där så mycket. Söndag anlände jag i spöregn framåt tjugo i elva och sen drack vi några pilsner och lyssnade på irländsk musik fram till tre eller så. Eftersom jag skulle upp halv åtta och därtill hade varit på medeltidsfest i Ulricehamn hela helgen så kan ni säkert förstå att jag var ganska trött på måndagen. Det höll genom hela konferensen och nästan hela midagen med vänner, men vid åtta var jag helt slut och började sjunka ihop i soffan på den indiska restaurang vi var på. Så då blev det "hem" till Sätra och lite te ihop med Annaa och hennes vän Akbar. Och framåt ett sov jag alldeles säkert. Sen var det konferens igen näst amorgon och så tågresna hem till Göteborg. Där körde vi in en kvart så att det bara tog två timmar och fyrtiofem minuter och det klagar jag inte över.
Och nu är det onsdag och jag har redan klarat av dagens första ärende - nämligen försäkringskassan.

Tjockisar göre sig inte besvär

Tjock och miljömedveten är uppenbarligen två oförenliga storheter i H&Ms värld. I vilket fall görs deras sk. "Conscious Collection" endast upp till storlek 42.  Och nej, det är inte modeller som är helt olämpliga för folk med ett bystmått på över 96 cm, utan helt vanliga modeller som defintivt skulle passa lite större kvinnor också.
Nu har jag inga pengar eftersom jag väntar på sjukpenning sen augusti och dessutom behöver jag absolut inga mer kläder och är själv för tjock för nästan alla H&Ms kläder, även de som går upp till storlek 46. Men det finns rätt många tjejer och kvinnor i storlek 44 och 46 som säkert hade velat ha deras mindre miljöpåverkande kläder.

Självklart blev det med hatt.

Allt blir liksom lite snyggare med hatt. I synnerhet när det är en sån käck liten hatt. Och regnet hade slutat vara som att få en hink hälld över sig i motvind till enstaka droppar när det var dags för mig att gå till jobbet.

 


Nya koftan

Nu går jag och nya koftan till jobbet. Det syns inte på fotot, men jag har 40-talsrullar och sen resten av håret i en flätad knut. Det blir nog hatt också om bara regnet avtar lite.

Kofta: H&M

Kjol: egen produktion

Blus: H&M

Skor: Ellos


Man kanske behöver en papegoja?

Jag har nämligen nu, från H&M, skaffat mig en kofta som är i alla fall är rätt så lik den här, som jag visade i januari:Men kanske krävs det att man har en papegoja till?

Musik och historia

Igår var det 75 år sen "the Battle of Cable Street" (det var också 107 år sen IFK Göteborg grundades, något som firades grundligt med kanelbullar och senare vin).


The Men They Couldn't Hang
är ett gammalt favoritband som fortfarande gör bra musik, även om dne här har mer än tjugo år på nacken.


En bättre bild

När jag kom hem från jobbet och det faktiskt var dagsljus lyckade min man ta mycket bättre bilder på dagens klädsel ute på balkongen. Faktum kvarstår dock att knallrött är svårt att ta kort på.


40-talsfrisyr

Det var många månader sen jag satte upp håret i 40-talsfrisyr. Att det blev av idag beror delvis på att jag inte orkade tvätta håret igår innan jag gick och lade mig, smutsigt hår (jag tvättade det senast i onsdags) gör sig bäst uppsatt och uppsatt hår blir bäst med smutsigt hår. Och det är ju roligt att få använda mina hårnät som jag köpte på eBay för bra länge sen.


Jag har den tillfixade tröjan på mig, men har nu även sytt i stickade axelvaddar. Skorna köpte jag på Stadsmissionen i somras och kjolen sydde jag för två år sen.

Just nu spelas: Joe Glazer: "The Preacher and the Slave"

RSS 2.0