Med en liten rosett

När jag ovh Valeria var ute och köpte jeans till henne och tröja till mig i lördags så hittade vi även ett ursött diadem med svart, ganska stor, rosett i ripsband som jag köpte till henne.

Fin va? Och idag när det var fuktigt (och senare mer än bara fuktigt) böjer sig hennes hår så fint i topparna också.


4-0 till Änglarna

4-0 till Änglarna, 4-0 till Änglarna, 4-0 till Änglarna...
Och jag har skrikit sönder min röst och kramats med främmande karlar.

En natt (nästan) utan sömn

Inatt hade jag en sån där natt nästan utan sömn. Först gjorde det helt enkelt så ont i ryggen, bröstkorgen och lederna i armarna att jag inte kunde sova - och tro mig: jag kan somna under rätt besvärliga smärtor, annars skulle jag aldrig sova. Eftersom det blev outhärdligt var jag tvungen att ta en tramadol, men när jag tagit såna kan jag inte heller sova för att jag blir snurrig och lite, lite illamående. Jag började slumra till först efter att jag hört tidningen dunsa ner i brevinkastet och då var det konstiga, korta, drogade stunder av sömn och sen någon gång runt sju började jag få mer normala sömnstunder även om jag fortfarande vaknade till. Gick upp gjorde jag vid nio, så som ni förstår är jag rätt trött idag. Jag är inte direkt olycklig, tramadolen påverkar mig fortfarande, men det var ju så mycket som jag skulle få gjort idag!

Irregular Choice höstkollektion

Nu har Irregular Choice släppt sin höstkollektion och som vanligt finns det en hel del helt vansinnigt (och rätt många fula klackar), men också skor som bara är sådär lagom kul och annorlunda.
De här gillar jag:


Bilder: Irregularchoice.com


1930-tal på Gina Tricot

På grund av min oerhörda kreativitet vad det gäller klädsömnad i sommar och min redan överfulla garderob så har jag inte shoppat kläder på ett tag - skor och strumpor, samt underkläder, men igna kläder.
Nå detta bröts idag eftersom denna stiliga jumper, som jag först såg på deras hemsida, visade sig vara riktigt snygg i verkligheten. Och väldigt mycket 1930-tal; det är mycket sån't i modet i höst.



Den är svagt rosatonad, om inte det framgår av bilden, och i någon mystisk fiberblandning som jag inte vill tänka och av någon bisarr anledning var storlek XL för stor, så det är en L jag har på mig.


Med några enkla hösttecken

Dagens klädsel är nästan en repris från för tio dagar sen. Men då hade jag bara ben och espadriller och bara armar. Med en kofta, nylonstrumpor och pumps blir det genast lite mer terminsstart över det hela.


Kofta: Zara
Klänning: Egen design och sömnad
Skor: Skopunkten

Funderar på om jag ska till Gårda Textil efter jobbet och rekognoscera lite. Först ska jag dock skriva färdigt en artikel på engelska om svenska kvinnors kläder under 1500-talet. Och ett abstract till en jätteintressant textilhistorisk konferens i Stockholm som jag ska på i november.


Just nu spelas: Jane Russell: "Ain't there anyone here for love?"

Strumpdags!

Det är ju inte riktigt höst än, men det faktum att terminen startar på måndag gör att jag ändå börjar tänka i termer av höst - och därför sitter och drömmer på SockDreams sida och funderar på vilka strumpor jag vill ha/behöver.
"Behöver" är tunnare strumpor av sorter jag oftast redan har, men som börjar bli lite "tufsiga". Jag är försiktig och handtvättar bara min nylonstrumpor så jag brukar kunna ha även mycket tunna ganska många gånger, men efter ett tag syns det när man fastnat med någon ojämnhet på fingrarna etc. och då är det dags att ersätta de gamla med nya. Jag behöver också ett par nya Levante ullstrumpor.
"Vill ha" är framför allt de här:

Bild: www.sockdreams.com

I marinblått förstås. Jag skulle heller inte tacka nej till flera O Chevrons, som är mina favoriter bland SockDreams knästrumpor, eftersom de ger ett lite elegantare intryck.

Bitchy?

Tycker nog att jag ser lite så ut på den här bilden. Men å andra sidan: Vem vill inte vara lite tuff ibland? Eller i alla fall se ut så? Bara leenden och solsken kan ju bli lite jolmigt i längden.


Kjol: Egen design och sömnad
Linne och blus: H&M
Skor: Skopunkten



Just nu spelas: The Church: "Chrome Injury" från Of skins and heart

Så dog de

Skorna i förra inlägget alltså. Remmarna lossnade under sulan. Det gjorde de frösta gången väldigt tidigt efter att jag hade köpt dem, men jag lämnade in dem till min trevlige skomakare som limmade dem igan. Han varnade dock för att plasten var så fet att de inte skulle sitta jättebra och det verkar onekligen vara så. Nu är frågan om jag ska be honom göra om det eller om det får räcka med de pengarna jag redan lagt ut på ett par skor som kostade 150 kr.
Det är bara det att jag gillar dem så mycket.


Just nu spelas: Lemonheads: "Confetti" från It's a shame about Ray


Cherry came too



Inspirationen och referenserna kan ta mycket märkliga vägar. Som idag när jag i någon slags "jag orkar inte bry mig om fin klänning"-känsla började dagen med att ta på mig min t-shirt  med Jesus and Mary Chain. Sen skulle jag komma på en kjol som passade och det gick ju bra och sandaletterna hade jag redan fudnerat över att jag inte använt så mycket i sommar; fast jag älskar dem. Men så vill jag ha strumpor, för att det faktiskt inte är så varmt idag och då kopplade hjärnan ihop Jesus and Mary Chain och deras låta "Cherry came too" med det faktum att jag har svarta strumpor med körsbär. Så kan det gå.



Och så här ser hela jag ut:




Just nu spelas: The Jesus and Mary Chain: "Taste the Floor" från Psychocandy

Irregular Choice

skomärket Irregular Choice är, som namnet antyder, inte för alla och de senaste kolelktionerna har, i mitt tycke, innehållit mer som varit knäppt än som varit snyggt. Men smaken är ju olika så kolla gärna själva här.
Till det snygga hör de här:


Klumpiga klacksor med mocka och rundade tår - I love it!

Attans snygg kjol hos Ellos

Jag var på fest i lördags och vännen Helene dök upp och var riktigt, riktigt snygg i den här kjolen från Ellos Plus collection.


Bild: www.ellos.se

Den finns förutom i enfärgat som svart, marin och brunt även i kritstrecksrandigt, förutom den fiskbensmönstrade på bilden och inte är den dyr heller: 179 kr! Enlgit Helene, som har flera är det också bra hållbar kvalitet som karar tvätt fint. Jag är lite sugen, väl vetandes att den kommer att nå mig nästan till fötterna. Det enda jag är tveksam till (förutom fiberinnehållet) är vilken storlek jag ska ta. Jag är ju en storlek 46 i midjan (närmare 44 enligt Ellos tabell) och 48 över höfterna, men storlek 46-48 har  ett midjemått som är minst fem cm för stort och det är ju inte vare sig så snyggt eller bekvämt, samtidigt som mina höfter behöver den storleken. Den har en del stretch enligt Helene, men utdragen stretch över magen har en tendens att visa fram magvalken på ett väldigt oskönt sätt. Å tredje sidan så brukar Ellos vara stora i storleken.
   Nå, jag behöver inte bestämma mig nu, för den här månaden har vi CSN-räkningar, restskatt (eftersom F-kassan konsekvent drar för lite skatt så får man det när man har halv sjukersättning eller sjukpenning) och simskolaevgift på över tusen spänn så vi får nöja oss med om vi går runt.


Just nu spelas: Billie Holiday: "The mood that I'm in"


Jag hoppas på sol

Idag skall det enligt GP bli 20-24 grader och eftersom jag hatar att vara för varm så blir det rätt så lätt klädsel idag. Kroppen bråkar efter gårdagens maratonpass (för mig alltså = 7 timmar) så vi får se hur det går med jobbandet idag; om det behövs kan jag ju med gott samvete gå hem och parkera mig på värmedynan.
   Hel sommaren har ju gått i klänningens tecken, så det kanske är ett hösttecken att jag börjar vilja ha kjol och blus igen. Det där är faktiskt lite lustigt, för i våras var jag SÅ trött på klänningar och ville bara packa undan all mina klänningar, men så kom lusten  tillbaka - kanske för att jag gjorde en massa fina istället för att gå i halvbra köpta. Jag har nu tänkt ta och göra mig av med merparten av de köpta klänningarna, de är helt enkelt inte lika fina (med vissa undantag).


Blus: ärvd, troligen från 50-talet
Kjol: Asos förra året
Espadriller: eBay


Just nu spelas: Edith Piaf: "Johnny, tu n'est pas un ange"



I rosa skor med skyhöga klackar

I rosa skor med 12 cm kilklack coh rejäl platå trippar (OK, kanske inte just "trippar") jag nu iväg till jobbet för att sätta mig med 1500-talstänkeböcker från Arboga, Stockholm och Jönköping. Jag känner just nu en troligen onormal entusiasm för detta - i sjäva verket ville jag inte gå hem i fredags och har längtat hela helgen.
Turkosa sommarklänningen åker också på, liksom cerise kofta från H&M Divided och lika cerise örhängen.




Just nu spelas: The Jesus and Mary Chain: "Gimme Hell" från Automatic


Picknick på gården

Det blev fest hos C igår och jag var inte hemma förrän klockan tre (dock tämligen nykter). Så idag är jag förstås trött på grund av för lite sömn och går mest runt och fixar lite: jag har gjort en toile för att prova ett mönster från 1940-talet som jag fått av en tjej i USA och planen är att klippa ut delarna till klänningen senare idag.
   Igår när jag var borta lekte Maja med våra trätallrikar och annat som vi har när vi är på olika medletidsevenemang, så det var väl bara följdriktigt att hon idag ville äta det som på marknader brukar kallas "taffel" till lunch. Alltså hade vi picknick på en av gräsmattorna på gården:



Själv hade jag en kjol som jag slängde ihop igår och en gammal ärmlös blus som jag ärvt av någon av min före dettas kvinnliga släktingar. Ett gemensamt drag för dessa var sicksackband - jag tror att jag börjar bli väldigt förtjust i det.


En lördag full av valmöjligheter

Detta är en lördag med flera val som behöver göras. Först måste jag bestämma om jg aoch Maja ska gå ut i det varma vädret eller om vi ska stanna inne och jag sortera tvätt, stryka och förhoppningsvis dammsuga lite mer. Sen är jag otroligt nog bjuden på två födelsedagsfester i kväll och det blir inte lätt att välja:

L: frågade först, bor i Kålltorp, men är mer bekant än nära vän, även om jag gärna lär känna henne bättre.
C: nära vän sen 16 år, men bjöd först igår och bor på Hisingen

Till saken hör att jag är förkyld och nog helst skulle stanna hemma och sy. Men "stanna hemma och sy" är ju alltid min första tanke och jag täntke att jag skulle göra något annorlunda.

Om våldtäkt

Som ni märkt brukar jag försöka hålla politiken utanför den här bloggen. Kammaråklagare Hillegrens vidriga åsikt om våldtäkt har dock inte gått mig förbi, jag vill bara helst inte tänka på att det finns sådana människor och inte skriva om det. Men Niklas Hellgren orkar och vågar: Läs!
Försöker även glömma att jag småpratat med Guillou över en plastmugg vin på bokmässan, man vill ju helst inte umgås med folk med såna åsikter (det var även innan han påstod att det inte fanns homosexuella män på 1600-talet).

Nu är det mörkt på morgonen

Gårdagens 27 grader i skuggan och strålande sol följdes av gråmulet och runt 20 grader. Faktum är att det är så gråmulet att det är riktigt mörkt även klockan nio på morgonen. Förhoppningsvis kommer det dock inte att vara mörkt från och med nu och till slutet av maj.
För att motverka mörkret satsar jag idag på chockrosa och starkt turkos.


Blus: Myrorna
Kjol: Gjort själv
Sandaletter: DinSko

Hoppas att det inte börjar regna; sandaletterna är av espadrilletyp och mår inte så bra av att bli blöta. Nu ska jag ju i och för sig bara till jobbet och hem idag. Och på jobbet har jag två par skor stående om-ifall-att.

Inspiration

Lite inspiration från 1940-talet:



Både den randiga i mitten och kjolen med sjömansblus känns väldigt lockande.



Här är det den gröna och den vita förklädesklänningen med röda prickar och rött sicksackband som lockar mest; måste bara få tag i billigt rött sicksackband.

40-tal i två versioner

Idag ska det bli runt 25 grader och jag satsar på en somrig 40-talslook. Dock satsar jag inte så mycket att jag orkar göra något mer avancerat än att sätta upp håret med kammar och en knut; jag ska ju trots allt jobba också idag och inte bara fixa håret ;)



Och gjord som ett gammalt foto:



Nu ger jag mig iväg för att återigen ägna mig åt svenskt 1500-talsmode.

Channeling the 80s

OR the 50s. Mest 80-tal dock.


Blus: Gjort själv efter ett klänningsmönster från 80-talet
Kjol: H&M, minst fem år gammal
Skor: Skopunkten, förra sommaren
Örhängen: Nu nedlagd affär i Nordstan

Nu ska jag till jobbet och ägna mig åt 1500-talets damkläder.


Just nu spelas: The Church: "Memories in future tense" från Of skins and heart

Festklänning

Ett foto på när jag var som snyggast klädd i Visby, med pärlor i håret, utanför mitt fina, nya tält.



 Det var starkt solsken som förvrängde färgerna, även om man stod i skuggan, men ni ser väl huvuddragen i alla fall.

Mode från tidigt sextiotal

Gå genast till Rutan och titta på hennes bilder från tidningen Tonårston 1963. Stiligt värre.

Sol och rosor

Solen är på himlen och det kändes som en perfekt dag för turkost med rosa rosor. Än är det augusti och kan bli jättevarmt, så ärmlöst är inte så dumt heller.


Klänning: egen design och sömnad
Skärp: från min barndom
Espadriller: eBay



Just nu spelas:  The Church: "For a moment we're strangers" från Of skins and heart, en av 80-talets absolut bästa skivor!

Ta-dah!

Nu är min stickade tröja färdig, fast jag har inte tvättat och sträckt ut ärm-delen än. Jag har heller inte borstat håret idag, vilket framgår med icke-önskvärd tydlighet. Och att man inte ska ha vit behå under.


Hurra! Hurra! Hurra!

Idag fyller världens bästa tjejer femton! Så här såg det ut igår när vi firade dem:



Herrarna och födelsedagsbarnen spelade "Shadows over Camelot" och lyckades nästan vinna (det är ett samrbetsspel, som så många spel nuförtiden), medan jag och Blåva Anna stickade och tittade på film (och tog hand om bäbis Alexander) och min sysster fick springa runt och hålla koll på systerdottern som är mycket rörlig numera.

Just nu sover födelsedagsbarnen och jag och Majan tittar på barnprogram, eftersom dagis har studiedag idag.

På bröllop

Som sagt så var jag på bröllop igår - det var vännen Krister, som jag känt sen -85, och hans Cecilia som gifte sig. Bruden hade inte bara sytt sin egen mycket tjusiga brudklänning utan även all tre döttrarnas brudnäbbsklänningar. Själv hade jag min blommiga klänning från H&M, eftersom mina egensydda klänningar inte kändes tillräckligt festliga.


Klänning: H&M, som sagt
Skor: Din Sko
Hårblomma: Barbietidningen för några år sen

H&M Höst

Det var väldigt länge sen jag gjorde ett collage med kläder jag skulle vilja ha, men H&M har faktiskt en del som jag gillar i höst (därmed inte sagt att jag kommer att köpa dem - jag har redan alla kläder jag behäver och är sugen på att sy en massa mer).  Det här är inte illa:


Baskern ska jag faktiskt köpa, kanske hatten också, om det ser bra ut på - jag har aldrig testat en pork pie hat. Den petrolblå är officiellt ett nattlinne, men jag tänkte mig den som underklänning och någon annan skulle kunna ha den som klänning för grunge-looken, som är på väg tillbaka nu. Kappan är hur söt som helst, men jag har ju redan kappor, så vi får se; koftorna måste jag prova först, men mina Zara-koftor börjar bli utslitna och jag är ju en stor koft-människa.

Jodå, vi som har stora bröst finns faktiskt

Den här käcka kjolbaddräkten från Miss Mary skulle jag gärna vilja ha; smickrande när man har mage och lite retroaktig med sina prickar.



Men det kan jag inte, för den finns inte i min storlek. Eller: i min storlek finns den, den görs upp till storlek 60! Jag har aldrig träffat någon som har större än storlek 52 - och då känner jag ändå en hel del rätt stora fruntimmer - så många storlekar görs den i. Men inte i kupstorlekar - där finns bara B/C och D/DD. Det finns faktiskt rätt många fruntimmer som har kupstorlek E och uppåt; kanske i synnerhet i stora storlekar, men dem är Miss Mary uppenbarligen inte intresserade av. Detta ointresse visas också i att bland hundratals behåar finns bara 4 modeller av bågbehå med F-kupa; resten är tantiga bygelfria; i G-kupa finns en med bygel och den är tråkig helt utan dekoration och i H-kupa finns bara två behåar, båda "förnuftiga", men inte snygga och därtill först från 85 cm omkrets. Jag säger bara : "Tacka vet jag Bravissimo!"

Män... och allt som de inte vet...

Jag håller just nu på och läser antologin Iklädd identitet  - Historiska studier av kropp och kläder, redigerad av Madeleine Hurd mfl. Som i alla antologier finns det bra och dåligt - och, skulle jag vilja säga, som i alla artiklar skrivna om historiska mode av forskare som inte har det som sin specialitet finns en del tveksamheter och saker som helt enkelt missförståtts. En av de riktigt intressanta är Tom Olssons "En man försvinner - den visuella kulturen under det långa 1500-talet". Den har också en del tveksamheter i mitt tycke, t ex fäster han för stor tilltro till den franske konstvetaren Michel Pastoreaus idéer om ränder, men är i det stora hela en viktig teoretisk artikel. Men så var det det där med män, som jag skrev om i rubriken - endast en man kan få för sig att skriva att en motivet med en man som vänder höften och delar av rumpan (påklädd, vi talar om kroppens position i målningen) mot betraktaren är en sätesbjudning!!!
Jag har kollat, det finns bara en betydelse av sätesbjudning: när ett foster ligger med rumpan neråt när det skall födas.
När man är akademiker kan man inte bara ta ett ord som man tror betyder något och använda det i en publicerad text.

Tillagt:  Gnällde för insitutionens manlige prefekt som naturligtvis visste vad sätesbjudning är; så det är inte alla.

Det är något...

Det är något med den här kjolen och den här jumpern som gör att jag känner ett behov av stora örhängen. Lite märkligt är det, eftersom jag knappt haft örhängen alls sedan sommaren började (sån't går i vågor hos mig) - kan det vara ett hösttecken?


Jumer: H&M
Kjol: Egen design, men tyget är en duk från Åhléns
Sandaler: Tamaris

Nu ska jag till jobbet och se vad som kan åstadkommas på fyra timmars sömn och med ett huvud fullt av snor.

Traderafynd

För en(!) krona (och 48 kronor porto) fick jag Feminas stickbok nr 7 från 1949 och två märkböcker från 30- och 40-talet. Nu märker jag ju inget så det var stickboken jag var ute efter, men jag kan säkert inspireras även av märkböckerna.

Framsidan; kan ni ser var bilden är tagen?



Baksidan, med en käck jumper som inte är med, men det är det så många andra så att man nog ska klara sig ;)


Kolla axelvaddarna!

Dagens uppdrag: Bröllop

Förutom att jobba och överleva trots förkylning och alldeles för lite sömn (tåget kom, något försenat , in på stationen kvart över två i natt) är dagen uppdrag knutna till ett bröllop vi ska på imorgon:
1. Hitta bröllopspresent
2. Komma på vad jag ska ha på mig.
3. Undersöka makens kostym och skjortor för att se om något behöver fixas/hittas (var är hängslena?)

Dagens - i Söderköping

Jag har slöat hela förmiddagen och druckit te och tittat på några avsnitt av Doctor Who säsong tre, men nu ska jag ge mig ut och titta på staden. Senare i eftermiddag blir det Motala och ett föredrag till.



Den enda icke suddiga bilden jag lyckades ta i mitt trevliga B&B.


Just nu spelas: Jane Russell och Marilyn Monroe: "When love goes wrong"


Elegant värre

Sitter just nu i Söderköping och har hittat nät - så nu kan ni se hur jag såg ut i går.


Hatt: gjort själv
Klänning: H&M
Skor: Skopunkten
Handskar: Tradera
Tunna strumpor från Leg avenue

Nu ska jag strax få frukost och sedan ge mig ut och titta på stan.

Fördelen med basfärger i sin garderob

Som den trogne läsaren vet är jag inget fan av den där standardbasgarderoben som varje kvinna förväntas ha enligt stilorakeln (svart polo, svarta dambyxor, vit skjorta, svart kavaj, blåjeans "som sitter perfekt", var man nu skulle hitta dem om man har mer än fem cm skillnad mellan midja och höfter). Däremot tycker jag att det inte är så dumt att ha en eller flera basfärger som passar ihop med varandra. En sådan för mig är marinblått och på det viset passade idag min blå yllekjol ihop med min sjömansjacka - trots att de införskaffats på olika sätt vid olika tillfällen.



Även skjortan passar i färg, men hur mycket den gör det i stil kan väl diskuteras.


Just nu spelas: The Jam: "Burning sky"


Godmorgon Gotland

Tisdagen den 4/8 var jag med i programmet Godmorgon Gotland på Radio Gotland, och talade bland annat om mitt föredrag om homosexualitet under medeltiden. Scrollar du ner på den här sidan så kan du både se bilder på mig och höra mig prata. Ligger kvar i trettio dagar efter att det sänts.

Pin-up grrrls

När jag var på UB för att låna en av de grundläggande böckerna om maskuliniteter hittade jag ännu en bok som absolut inte har med mitt forskningsprojekt att göra. Som tur är får man ju läsa även på fritiden.



Boken är en omarbetad avhandling i konstvetenskap och jag ska definitvt ta den med mig på resan imorgon. På amazons sida om boken kan man hitta en del recensioner om man scrollar neråt och av dem verkar den ju bra.

Overknee-strumpor

Det regnar, alltså bär jag tjocka overkneestrumpor. Och kjol i tunt ylle.


Blus: Ellos
Kjol: Egen design och sömnad
Strumpor: Cronert, från SockDreams
Skor: Waldläufer

En liten Östgötaturné

Knappt hinner man komma hem innan det är dags att ge sig ut på (järn) vägarna och sprida kunskap om historisk dräkt igen. På onsdag är jag i Söderköping och på torsdag i Motala och föreläser om medeltida dräkt.



Mer info finns om man klickar på ortnamnen ovan. Nej, jag har inte hittat på titeln. Men det var bra att jag hittade den när jag googlade så att jag säkert tar med något om jungfrukransar.

Luggen är åter!

Imorse innan jobbet klippte jag luggen kort igen, nu när jag inte behöver kunna nåla upp den för att dölja denna omedeltida frisyr kan jag ha den hur kort jag vill. Sen tog jag på mig min cerise, prickiga solklänning och mina rosa skor med 10 cm klack och så var en mer vanlig Evis tillbaka igen. Pannan kliar och fjällar dock, jag tänkte inte på att den varit skyddad från solen hela sommaren av lugg och tog inte tillräckligt med solskydd där. Näsan lyser, som ni kan se av bilden, också lite rosa, men det gör den nästan alltid, oavsett hur brun jag blir.

Klänning: Egen design och sömnad
Skor: Primark

Solbrännan är förstås lite lustig eftersom jag haft allt utom lite urringning, nacken, händerna och ansiktet täckt hela tiden samtidigt som jag varit ute hela dagarna och fått rätt mycket solbränna - denna typ av solbränna kallas helt enkelt Visbybränna och är ett koncept bland dem som åker dit och är utklädda ;)

Årets bild

Årets bild på mig från Medeltidsveckan:



Visst gör sig 1400-talskläder och head set?

Visby! Visby! Visby!

Så, nu går jag strax till Korsvägen och tar bussen ut till Landvetter för vidare transport till Visby. Vi hörs om en vecka!

Fler knappar

Igår, när jag var rastlös för att mitt senaste syprojekt var färdigt och jag inte vill starta ett nytt innan Visby, fotograferade jag fler av knapparna som jag vann i Bortbytingens blogg.

Ovanligt fläckiga och passande till en kappa eller kansk en kort jacka:



Lila, platta och skimrande; blir bra till en klänning eller blus någon gång.



Lite ovanlig variant på skjortknappar - kanske ska användas till min klänning i det ljusblåa tyget här.



Och slutligen fantastiska knappar i glas. De är oerhört våra att fotografera eftersom de blänker. Konens spets är asymmetriskt placerad, något som ihop med materialet gör dem mer ovanliga.




Just nu spelas: The Jesus and Mary Chain: "April Skies" från Darklands


Either change your view, or change your friends

The Specials: "Racist friend" från 80-talet

 


Annars är det snart slut med den moderna musiken för mig - igår tömde jag mp3-spelaren och fyllde den med profan och religiös musik från medeltiden och 1500-talet för att få igång stämningen redan på resan till Visby och Medeltidsveckan.

Pride, Prejudice & humour

Brittiska komikerna David Mitchell och Robert Webb får till det riktigt bra här. Pride & Prejudice kommer ungefär 2.30 in i klippet, men sketchen före är inte dum heller.


Underkläder och homosexualitet i Visby nästa vecka

Om man skulle råka befinna sig i Visby på måndag och tisdag nästa vecka så kan man höra mig föreläsa.
Från programmet:

Måndag 3/8 Kl 19.00
Närmast kroppen - underkläder, hygien och erotik under medeltid och renässans
Sävesalen, ingång Mellangatan 19.  Entré: 75 kr. Arr: Gotlands Museum.

Tisdag 4/8 Kl. 14.00
En synd mot naturen – samkönad sexualitet under medeltiden
Kapitelhusgården, kapitelsalen. Föredraget handlar om medeltida föreställningar om homosexualitet, dess orsaker och följder, och om kärlek och dess utryck under medeltiden. Avgift: 100 kr. Arr: Kapitelhusgården i Wisby.

Del ett på min Betty Grable-outfit

Som trogna och minnesgoda läsare vet så har jag tänkt göra den här dräkten som Betty Grable bär i filmen Pin-up Girl från 1944. Jag har inte hittat något bra tyg till kjolen och jackan än, men har alltså i dag sytt färdigt blusen. Tyget är inte jättelikt originalets, t ex har hennes mycket mer stiliserade blommor, men det är rätt färger och ser någorlunda ut. Eftersom jag inte gjort kjol och jacka bär jag en gul kjol som jag hade redan innan.



Nu blir det nog inget mer sytt innan jag åker till Visby imorgon eftermiddag.


Just nu spelas: Loreena McKennitt: "The Dark Night of the Soul" från The Mask and the Mirror

En Majaklänning

Och en snäll storasyster som lockade Maja till att vara med på bild :)
I början av veckan gjorde jag färdigt ännu en klänning till Maja, som jag hade börjat på veckan innan. Det innebär, eftersom jag snart är färdig med blusen jag skulle göra i det gröna med blommor, att jag sytt något av alla tygerna som jag köpte för en månad sen på Tygladan i Vargön, utom ett.
Här är klänningen, blusen hinner jag nog också visa innan jag åker till Gotland imorgon.




RSS 2.0