Fler bilder på mig i hatt

Jag passade på att ta lite fler foton på mig i hatten när jag nu hade lockat håret. Modisten ska få dem och då vill man ju vara snygg.

I övrigt terroriserar jag de stora barnen och deras kompis med Lasse Dahlqvist.

Gul och käck

Eftersom jag blev så nöjd med den röda klänningen gjorde jag raskt en till. Det faktum att jag har två par gula skor och lite som passar till dem gjorde att det blev en gul klänning. Dessutom hade jag ett fint vitt band med gula blommor som jag köpte på Nossebro marknad för ett par år sen. Därifrån var steget till prästrkrageknapparna som jag köpte på Knapp-Carlsson inte långt ;)

Ja, jag ser rätt mycket ut som en tjock tant i städrock, men det är ju det jag är.

Du vet att folk stirrar på dig va?

Sade dottern.
Och jo, det var jag medveten om, däremot glömde jag ofta varför de gjorde det: att jag hade på mig min gröna tröja i sen 30-talsmodell.


Därtill blus och yllekjol som jag sytt själv (jag ville egentligen ha en längre, men de längre kjolar jag har är antingen i för tjockt ylle för det här vädret, eller så har de mirakulöst krympt) och nya gröna strumpbyxor från Falke, köpta på rea i Kiel.

Jag har hämtat min hatt!

Idag har jag varit och hämtat min hatt som jag beställde hos Ida Wikström/Tegelsten Clothes. Jag har bestämt utseendet själv, även om det enda som var klart när jag kom dit var att den skulle vara grå och ha en fjäder som gick som i en båge över huvudet.
Nå, här kan den ses, både på mig i dagens klädsel och för sig själv.



Jag är i Karlavagnen igen

Ikväll är jag med i Karlavagnen tema sport igen. Sist jag var med var det ihop med Yannick Tregaro, som visade sig vara en riktigt trevlig människa, sån där som man tycker om med en gång. Ikväll är det ihop med Annika Wiel Fredén, landslagsspelare i handboll. Programledare är som vanlgit på tisdagar Christian Olsson (inte trestegshopparen), men efterosm han inte var där sist jag var med blir det första gången jag träffar honom. Lite nerväst är det, men jag tror att det ska bli roligt också. Temat idag, som ni kan läsa om ni följer länken ovan, är "Mitt lag". Och vilket mitt lag är vet ni ju ;)


Blå och röd

Idag var jag helt blå och röd. Blå kjol som jag sytt själv och blå skor från Din Sko för fem år sen, röd jumper från Indiska vid ungefär samma tid och röda nätstrumpor med söm från Leg Avenue via Sock Dreams.


Den ljusa bakgrunden ger spännande färgåtergivning, men jag ville ändå vara ute på balkongen och ta foton när det nu var tillräckligt varmt för det.

Armbanden är från loppisar, utom det breda blå, som jag köpte i ett trepack i Kiel.


Shopping i Kiel

Ja, det var faktiskt det enda vi gjorde när vi var där. Väldigt annorlunda mot hur det brukar vara när jag åker på semester med familjen. Men det var väldigt trevligt - vi åt gott, drack en del och gick i affärer.
Här sitter jag och Caroline på en krog för lördagens första (i mitt fall enda) öl.

Min shopping bestod av en samling tysk filmmusik från ca 20-40tal, ett par mycket väl behövda bokstöd, strumpbyxor (varav ett par stödstrumpbyxor - ljuvliga att ha på), ett fempack kallingar till maken och ett par fina bruna läderskor för halva priset på Deichmann. Ja, jag vet att de finns i Göteborg också, men jag hänger inte mycket vare sig i Angereds centrum eller Frölunda Torg. De var de sista i sin storlek och jag tycker att de passar min stil precis. Går ut dem lite med blöta strumpor just nu eftersom de var pyttelite trånga över tårna.

På båten köpte jag ett svagt rosa läppstift, för de dagar när jag inte känner för knallrött samt Martini Bianco och Ross och en flaska Bailey's. Det sistnämnda främst med maken i åtanke.

Nach Deutschland

Snart drar jag på kryssning till Kiel med vännen Caroline och hennes föräldrar. Kiel har jag aldrig varit i och sån här kryssning har jag aldrig åkt på. Men roligt blir det säkert och rackabajsare med mandelkubb (mandelkubb ligger i resväskan) kommer att imundigas.

Jag hade lockat håret och var väldigt tjusig i middags, men sen mötte jag Göteborgsvädret och håret gick på fem minuter från 40-talslockar till 80-talsvågor. Nu är det knappt det ens. Så här såg det ut innan jag gick på disputation:


En beprövad kombination

Det här har jag haft förr - på konferens i Stockholm - så det ska nog gå bra på dagens föreläsning också.


Hemmaklänning för hemmaarbete

Idag jobbar jag hemma eftersom jag har tvättid klockan två och eftersom jag därtill ska dra iväg de stora döttrarna för andra sprutan i vaccinationen mot HPV. (Vaccinationsmotståndare som vill diskutera detta får göra det med någon annan, jag kommer inte att svara.) Vad är då bättre än en liten söt och bekväm hemmaklänning? ;)

Här tittar jag på en särdeles oläslig bouppteckning från 1610.


Ute och cyklar

Eller ja, egentligen är jag väl mest ute och poserar med en cykel, men i alla fall. Klänningen har varit påsklovets sömnadsprojekt och är mitt första försök med ett 40-talsmönster med prinsesskärning. Mönstret kommer från amerikanska Anne Adams, som sålde billigare symönster på postorder och jag vann det i en tävling i New Vintage Ladys blogg. Det var i augusti tror jag, men jag har haft så mycket annat och var dessutom lite avvaktande inför att modifiera mönstret så att det passar mig - jag har nämligen aldrig gjort det på ett mönster utan bystveck. Men förra veckan gjorde jag en toile och började prova in. Och lägga till. Mönstret var nämligen en 40 tum byst (de såldes efter övervidd på den tiden) och jag ligger närmare 44 tum. Jag har också bredare höfter än vad mönstret hade och de har också sin största bredd högre upp än på folk i allmänhet, vad amerikanarna kallar för "high hip". Jag fick också göra axlarna rakar och lyfta bakstycket lite i nacken eftersom jag har raka axlar och en nacke med mindre krök än "normalt".

I slutändan är jag dock nöjd med resultatet:


Också för att jag nu har ett fungerande mönster med prinsesskärning.

Så här ser mönstret ut på framsidan:

Tyget är huvudsakligen en tunn bomull som jag köpte på Stoff&Stil innan jul. Kragen, manschetterna och infodringen läggs framkanterna är i en annan bomull som jag hade rester av efter att jag sydde en holkärmsblus och kjol i somras.

Dagens klädsel

Denna dag på mitt påsklov (tekniskt sett Majas påsklov, men min semester) var jag faktiskt nere på stan en sväng, för att köpa ett spänne till ett skärp till en klänning som jag sydde färdigt igår. Eftersom det var bara fem grader varmt fick jag tillfälle att bära kavajen med en ylletröja under, något som jag hade med i beräkningen att jag skulle vilja göra när jag bestämde hur snäv passform den skulle ha. Ylletröjan är ett underbart fynd från KappAhls herravdelning och passar pecis till kavajen i färg. Tillsammans blev det också precis lagom varmt för en tur ute, när jag också hade yllestrumpbyxor och kjol i tunt ylle.

Jag har också skaffat ny väska, en röd axelremsväska från H&M, man kan se den här. Fast röd då. Finns gul och brun också såg jag i affären.

En lite sen outfitbild

Så här såg Maja och jag ut när vi gick på påskmiddag hos en kompis och hennes släkt på påskafton.

Maja vara alltså påskkäringens katt denna gång. Öron som fästes med hårklämmor, och svans kan köpas på Amai. De var på GothCon med sin butik, så jag köpte dem som en överraskning till Maja på fredagen när jag och Valeria var där för att hälsa på folk.

Dagens klädsel

Idag har jag varit och sänt Alltinget och inte så mycket mer. Jag ska just ge mig till att baka gifflar med ost i till ett knytkalas som jag ska på ikväll, men först delar jag med mig av ett inte så jätteljust foto av dagens klädsel:

Blus: Indiska, ärvd av en kompis granne

Kjol: sydde jag i helgen

Skor: Josefssons för fyra-fem år sen


Håret är upprullat på ett resårband för att ge lockar till kvällens fest.

 


Lyssna på mig

Ikväll kan man höra mig vara med i diskussionen om sport i Karlvagnen (21.40-24.00 i P4). Från ett historiskt perspektiv i mitt fall förstås. Och på torsdag kan de som bor i P4 Göteborgs sändningsområde höra mig i Alltinget mellan 10.00 och 12.00. Det senare tror jag även kan höras i efterhand på webben om man har oturen att inte bo i Göteborg med omnejd ;)

Förkyld och klädråd för tjocka kvinnor

Jag är dunderförkyld och ligger och läser på soffan med en tekopp iförd jumper och mysbyxor och det blir det inga bilder på. Om jag orkade sitta upp längre stunder så skulle jag sitta och titta i den här lilla broschyren från 1943 med klädråd för mulliga och tjocka kvinnor som jag köpte en pdf av i New Vintage Ladys Etsybutik. Hemskt fina bilder och råd om allt från pälsar till negligéer. Det mesta är såna råd som man brukar ge oss tjockare nu också, så man kan konstatera att inte så mycket har ändrats på 70 år. Utom att man faktiskt kallar tjockt för tjock istället för att som nu smyga med ordet kurvig, som ju, som jag har diskuterat, faktiskt inte säger något om ens vikt utan om ens form.

Ja och rådet att man ska ha ärmlöst om man är fyllig då, eftersom fylliga armar är vackert. Det ser man aldrig idag, när idealet är en mager arm med tydligt definierade muskler.

RSS 2.0