Ny klänning

Jag vet inte om jag skrev det, men för två veckor sen lyckades jag krympa den här klänningen i tvätten. Mycket märkligt eftersom jag har tvättat den på fyrtio grader flera gånger förut. Först trodde jag bara att jag hade blivit tjockare sen jag sist bar den, men när jag insåg att den var ca åtta centimeter kortare och ärmarna också hade blivit kortare fick jag inse fakta.
Nå, jag är inte den att gråta över spilld mjölk och klänningen kommer att hamna hos någon lite smalare och kortare vän så småningom. Men den lämnade en lucka i garderoben, jag har inte alls så många klänningar för höst/vinterbruk som jag har sommarklänningar Som tur var hade jag redan köpt ett tyg som jag ville sy en vinterklänning i på Gårda Textil, från hörnet längst in med urgamla billiga tyger. Ett brännprov visade att tyget är viscose, vilket var vad jag gissade.

Inspirationen till klänningen hämtade jag från en klänning som Alice Babs har i Swing it magistern!, även om den har en annan typ av randning och korta ärmar (jag ska göra den också så fort jag hittar rätt tyg, har letat ett bra tag nu).


Mönstret anpassade jag från mönstret som jag gjorde till min rosa- och vitrandiga fyrtiotalsklänning.


Och bakifrån:


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Tjusigt! Och så färgmatchat!

2011-11-27 @ 18:19:33
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Anonym

Ja, det är ju lite min grej :)

2011-11-27 @ 19:24:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0