Nya mönster som gamla

I förrförra inlägget skrev jag att man inte nödvändigtvis behövde ha ett symönster från 40-talet för att göra en klänning i 40-talsstil (eller 50-talet för 50-talsstil, ni förstår) utan att man ofta kan utgå från ett mönster från 70- eller 80-talet. Dessa är dels lättare och billigare att komam över, dels gjordes de i fler (och större) storlekar. Jag gör ju, som de flesta av er vet, oftast mina mönster själv, men håller gärna utsikt efter mönster som har drag som jag vill använda. Som det här mönstret från 80-talet:


Jag är tokig i sneda öppningar och asymmetri, men tycker att det kan vara lite trixigt att lista ut hur möänsterdelarna ska se ut. Därför köpte jag det här mönstret på Tradera; även om jag vet att jag kommer att behöva göra det smalare över axlarna, längre i livet och göra större bystveck, så kommer det att vara lättare än att börja helt från början.

Här är lite idéer om vad jag ska göra med det:


Kommentarer
Postat av: Kristina

Kvinna! Ni matar mig med klänningsdrömmar....I omlott dessutom. Gah! De med "pipings" Underbara!Vad heter då det på svenka? Jag är ju en Dolph eller Anita när det kommer till svenska sömnadstermer totalt bloggofferad...Och dessutom nybörjare så snälla hjälp mig att fatta hur jag följer din blogg... Vilken knapp? Vart?

Postat av: cruella

Pipings torde vara passpoaler.

2011-02-16 @ 11:40:32
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: Evis

Just som Cruella säger.

2011-02-16 @ 11:43:47
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Kristina

Passpoaler! Så klart. Passpoaler, är ju så grymt snyggt och lyfter fram linjerna, assymetrin perfekt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0