Mer nya mönster som gamla

Här är ett annat 80-talsmönster som jag köpte för att jag gillade det mer ovanlig sättet att ge plats för bysten. Ohc igår när jag gjorde det här collaget och det förra så upptäckte jag att det var precis samma konstruktion som i 50-talsklänningarna till vänster, vilka jag suktat efter sen jag förts såg mönstret för ett par år sen.

Jag ska testa med en sommarklänning i bomull först (eller allra först ska jag göra en toile på livet, jag har ju mycket större byst än vad mönstret är gjort för), men en klänning i blått eller brunt ylle vore underbart.

Kommentarer
Postat av: Anna | Mormor hade stil

ih vad snyggt!

2011-02-16 @ 22:28:08
URL: http://www.mormorhadestil.se
Postat av: Kristina

Hur kommer det sig att de var sånna mästare på att trolla med skärningar förr. Är det för att vi hat strechiga material idag som snygga skärningar inte existerar? Är det för dyrt? Jag menar att framhäva den kvinnliga formen ,timglasfiguren? Görs det i dag? Vem? Vart? Jag läste ett gammalt inlägg av dig om vår ändrade kroppsform...hushållsapparater som underlättar arbetet hemma,bilåkning istället för cyckla gå och den hedonistiska kulturen att unna sig är nog dels skyldiga till vår ändrade kroppsform men en skrämmande tanke är tillsatser ,färgämnen osv i maten som bidragande anledning till midjans försvinnande...Och med ett ökat midjemått blir vi mindre fertila och drabbas lättare av hjärt och kärlsjukdommar och diabetes...läkemedelsindustrin ska ju också tjäna pengar...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0