Jag syr för att jag inte orkar göra något annat

Sömnad är inte fysiskt tungt och inte lika koncentrationskrävande som att läsa. I alla fall inte ihållade - tankeprocessen när man gör mönster är förstås intellektuellt arbete, men det är ju en ganska kort tid av verksamheten.

Så jag sydde en höst/vinterklänning av det rutiga bomullstyget som jag köpte på Stoff&Stil förra veckan. Modellen är som vanligt 1940-tal coh jag var först lite tveksam till den rynkade mittvåden fram och bak, men det blev ju faktiskt riktigt bra. Den hade varit snyggare om den suttit snävare i midjan, men jag tänkte at den skulle vara någorlunda bekväm att ha på jobbet också.


På jobbet kommer jag kanske inte att ha handskarna, men man vet ju aldrig. Hatten kommer dock att användas flitigt i höst, det känner jag på mig.


Kommentarer
Postat av: Sara

Närbild på hatten! Den var hemskt söt.

2011-08-21 @ 17:36:06
Postat av: Anna H

Snyggt! Har du utgått från ett befintligt mönster eller ritat helt från "skratch"?

2011-08-21 @ 21:39:21
Postat av: Evis

Jag har ett antal liv och kjolmönster som jag har gjort och så kombinerar jag ihop dem. Dock valde jag fel mönster för att göra framstycket; jag behövde ändra och är ändå inte riktigt nöjd.

2011-08-21 @ 21:57:20
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Älvan

Jättefint!

2011-08-21 @ 22:21:29
URL: http://aelvan.wordpress.com
Postat av: Annaa M

Är livet månne lite för långt fram? Kan det vara det du tycker känns lite fel? Att det där midjestycket blivit lite för brett? Det känns också som om rynkorna fram drar upp framvåden. (Nu kanske vänner av ordning tycker att man bara ska ge positiva kommentarer och annars hålla tyst, men jag förutsätter att du är öppen för synpunkter eftersom du nämner att du inte är helt nöjd.)Lustigt nog så har jag nog aldrig känt så mycket leda och rent fysisk trötthet som när jag tvingat mig själv att sy färdigt ett plagg som jag lessnat på långt innan det var klart. De sista barnplaggen värkte verkligen fram. Jag minns också hur jag satt vid symaskinen med en av mitt gamla ex otaliga manchesterskjortor och tänkte "jag dör hellre än syr klart den här manschetten"! Det liksom kröp i hela kroppen. Han märkte det och blev sur, men det handlade ju inte alls om honom, det var som sagt lika illa med små förtjusande flickklänningar.Så vad skönt att du finner glädje i och har ork med sömnaden!(Själv sydde jag fem centimeter handsöm för att laga en väska idag och kände mig otroligt stolt.)

2011-08-22 @ 00:34:47
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Kjolen hänger där den ska, men livet är lite för snävt precis över brösten på ett irriterande sätt. Det kan hända att jag klipper till ett nytt och gör om när jag orkar - just det tycker jag nämligen är tråkigt. Sen sitter den lösare i livet än tänkt, men det räknar jag med kommer att ändra sig.

2011-08-22 @ 07:59:46
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: joanna

men den var ändå väldigt fin.

med sitt rutmönster.

och skorna! herregud, skorna!.

2011-08-23 @ 23:02:55
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: Evis

Skorna har jag fått av min kompis Johanna (http://johannalundquist.com/, hon gör jättefina smycken), jag fick ett par likadana i beige mocka också.

2011-08-24 @ 07:26:08
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0