I've got the power!

Fan, kommer ni ihåg att jag skrev det här? Och nu gick Jimmie Åkesson i vad som ibland slarvigt kallas Blekingedräkt, som om det fanns en specifik reglerad dräkt som alla i Blekinge bar, på gudstjänsten i Storkyrkan. I själva verket fanns i Blekinge mycket influenser bland annat från sjömän och ett varierat folkligt dräktskick. Läs och se lite på Blekinge Museums hemsida.

Men det var inte poängen, utan förstås att skryta med min oerhörda makt som modebloggare. Eller kanske inte, jag hoppas verkligen att det här inte innebär att folk som tidigare använt bygdedräkt slutar med det, det vore väldigt sorgligt om de främlingsfientliga skulle lägga beslag på en viktig del av det svenska textila arvet.

Flera bloggar har drivit med hur han såg ut, men jag är 100% säker på att det faktum att han såg löjlig ut inte har det minsta med dräkten att göra. Bygdedräkt är stiligt även på herrar.

Och Jimmie och hans rasistkompisar önskar jag för övrigt dit pepparn växer.

Kommentarer
Postat av: Älvan

Ska man undvika att klä sig som Åkesson bara för att man ogillar hans politiska åsikter kan man snart inte klä sig alls om man är man. Han har ju haft kostym på sig t ex. Har säkert jeans och t-shirt ibland. Osv. Men jag hoppas, precis som du, att folkdräkten inte kommer att förknippas med åsikterna.

2010-10-05 @ 14:11:39
URL: http://aelvan.wordpress.com
Postat av: Evis

Just det ja, det skulle jag ju ha lagt till tänkte jag.

2010-10-05 @ 14:15:20
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Monika

Du var väldigt söt i tidningen idag!

2010-10-05 @ 15:43:10
Postat av: joanna

ska det fortsätta så blir det som i tyskland där de väldigt länge undvek gamla folkvisor bara för att de så starkt förknippades med nazisterna.jag hoppas ju på att popsnörena ska upptäcka folkdräkten (iom ett reportage jag läste med håkan hellström där han bär folkdräktsstylade kläder).

http://vackrakladerochannat.blogspot.com/2010/10/om-knatoffsar.htmlman kan väl hoppas lite extra på det då, så att jimmie försvinner i mängden av annat.

2010-10-05 @ 22:00:04
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: Mikael

Det var väl ett antal dräktbärande människor där från olika politiska partier som jag förstått det (sossar, centern m.fl.), så Åkesson var ju knappast ensam om det. Tycker att media kunde ha poängterat det...

2010-10-06 @ 16:15:33
URL: http://historiskdrakt.wordpress.com/
Postat av: Evis

Det tycker jag verkligen också.

2010-10-06 @ 16:40:27
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0