Ny klänning på gång

En vän och kollega disputerar den 26e och jag tänkte att det kunde vara trevligt att ha en ny klänning till festen. I synnerhet som min man nog ska med och jag gillar att vara fin när vi är ute ihop.
Idén är att jag utgår från mönstret som jag gjorde till klänningen i förra inlägget, men gör om det så att det blir en omlottklänning. Kjolen ska också vara snävare, jag funderar på något i den här stilen:


Bara kjolen alltså, livet är som i klänningen nedan fast omlott.
Det hänger dock på vad jag får ut av tyget som visade sig vara en lite mindre mängd än jag kommer ihåg. Här är det i vilket fall:


Det ser blankare ut än vad det är pga lampan över köksbordet, men det är i alla fall ett viskostyg med "sammets"prickar.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Åh, min syster hade när hon var runt 14 en klänning i liknande tyg, smaragdgrönt med svarta sammetsprickar, som jag beundrade så mycket. Slätt liv och holkärm, avskuren i midjan och med (förmodligen) halvcirkelkjol. Det var den vackraste klänning jag någonsin sett men hon hatade den. Jag vet inte varför hon fått den, kanske hon tjatat till sig den till någon skolfest, jag tror inte det var ett av min mammas reafynd. Den gavs bort till en norsk släkting på besök, hon blev överlycklig och systern nöjd över att slippa eländet. Jag gissar att den på något sätt gått ur tiden modemässigt precis när hon fått den och att hon kanske upptäckte det redan på den där festen.

2010-11-16 @ 10:24:16
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Det låter ju annars som en helt underbar klänning.

2010-11-16 @ 10:33:43
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Det var en helt underbar klänning. Som den frasade! Tror den hade smala svarta sammetsbandkanter också. Men vad hjälpte det när man var 14 och felklädd för skoldansen.

2010-11-17 @ 01:45:56
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Alldeles sant. Det här är ett mjukt tyg och frasar inte utan fladdrar mer.

2010-11-17 @ 07:04:35
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0