Magiska sommarkvällar

Det är sån där ljus, magisk sommarkväll ikväll; allt är ljusblått utom ett lätt rosalila dis vid horsionten. Jag tycker att det är något alldeles speciellt med sommarkvällar i Göteborg. Annorlunda än sommarkvällar på landet, som förstås är underbara på sitt sätt. Men det är något med de här ljusa kvällarna i stan som verkar lova en tusen möjligheter.
Säkert är det för att det var här jag började mitt vuxenliv, för att det har varit så många sommarnätter (och vinternätter förvisso) fulla av möjligheter just här i stan - gårdsfester, svartklubbar, solidaritetsfester, picknickar i Slottsskogen, punkspelningar på Färjenäs, gryningar som setts från så många parker och höjder här i stan. Just en sån här kväll minns jag och glädjer mig åt alla minnen.

Men så minns jag också att för bara fem-sex år sen brukade jag och maken ofta ta promenader såna här kvällar, ner på stan eller runt här i området, tittadnes på fina hus eller nedgångna industriområden. Och tänker på att vi aldrig gör sådant nu - för att jag är för trött och har för ont.

Då känns det inte lika roligt. Staden ligger därute och väntar. Men det är inte för mig.

Kommentarer
Postat av: /Mylla

kan bara hålla med! det är inte kul när man inte orkar sånt mys längre... kramar

2010-06-24 @ 22:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0