Jag har kollat

Nu har jag kollat och mina axlar är alldeles precis enligt normen, dvs stl 38 (i alla fall enligt de stora mönsterbolagen). Men i storlek 46-48 kan axelmåttet vara så mycket som 3 cm vidare från hals och ut till leden. Inte så konstigt att jag alltid måste ändra mina mönster då. Boken som jag har lånat av Blåva Anna, Fit for real people, av Pati Palmer och Marta Alto säger ockås, vilket jag faktskt även sett i förbifarten i en Burda att om man har större kupstorlek än C ska man inte välja storlek på mönster efter övervidden eftersom man då får alldeles för stor vidd över rygg och axlar, i stället ska man förstora mönstret över bysten. Verkar vettigt när man tänker på det, men hittills har jag förstås gjort tvärtom när jag utgått från köpemönster: tagit in i midjan och över axlarna, det blir dock sällan riktigt bra. Nu ska detta provas, när jag hittar ett bra mönster att utgå ifrån till nästa projekt.
Metoden bygger förstås på att man klarar av att göra rätt stora ändringar av mönster, men har man F-kupa måste man göra det i vilket fall.


Just nu spelas: The Dubliners: "Many young men of twenty"


Kommentarer
Postat av: Katarina

Det är ett väldigt bra tips! Det är mycket knepigt med kläder när man är ganska stor i omkretsen upptill. Jag har storlek 65GG men över axlarna passar storlek 38 bäst. Då blir det inte så bra alla gånger när man ska köpa kläder. Eller sy efter mönster.

2009-05-29 @ 14:00:35
URL: http://katarinaknits.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0