Infall

Jag fick ett infall och håller nu på att sy en vit skjorta (efter den grå). Det är en vit skjorta. Men, jag har inte helt fallit  för trycket - den har infälld spets på var sida om knappslån och är alltså inte den "obligatoriska vita herrskjortan". Jag syr den av ett fint gammalt lakan, så spetsen sitter redan i.
Man brukar avråda från att sy kläder av gamla lakan eftersom de är så slitna att de inte håller så länge, men dels är just det ganska lite slitet, dels kan jag leva med om skjortan ändå  blir utsliten ganska snabbt. Jag tror att det beror lite på ens inställning till att sy och hur lång tid det tar: om det är ett jätteprojekt att sy en skjorta är det klart att man vill att den ska hålla jättelänge, men om man gör det på en eftermiddag/kväll så är det inte så blodigt. Jag har dock inte tillräckligt många likadana knappar hemma så jag får ge mig ner och köpa det nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: lena

jag håller just nu på att göra en bubblig kjol utav en av min fars gamla skjortor, och som andra sidan använder jag ett gammalt lakan..

2008-09-20 @ 18:27:48
URL: http://froekenlila.blogspot.com
Postat av: Evis

Se där: jag anar ett tema!

2008-09-20 @ 18:36:56
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: mallis

Det är så underbart tyg i gamla fina lakan!

visa gärna bilder på spetsen, låter superfint.

2008-09-20 @ 18:56:53
URL: http://malliss.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jag har sytt flera skjortor och blusar av gamla lakan. Har blivit alldeles utmärkt och hållit länge. Man behöver ju inte använda de mest slitna delarna till utsatta ställen.

2008-09-20 @ 18:57:46
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Annaa: Precis.

2008-09-20 @ 18:59:39
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: lena

på tal om lakan, jag har faktiskt köpt ett gäng med sängkläder från ikea med fina mönster som de inte hade att köpa som tyger, för att sy fina sommarklänningar utav dem! de är ju rätt tunna, så vinterkläder blir det ju inte, men blusar, skjortor och sommarklänningar kan man gott sy av dem...

2008-09-20 @ 20:17:46
URL: http://froekenlila.blogspot.com
Postat av: Maggie

Du har rätt, mycket är litet, och det gäller även det nyare 2nd hand- utbudet iaf om man satsat på att nischa butiken lite med de mer exklusiva designerplaggen, många designers tror inte(eller blundar för) att det finns människor i över stl 38. Så mycket av det som vi plockar in är mindre, även om jag som också är en "halvtjock tant" verkligen försöker hitta även större plagg.

Men förvisso bra om man kan sy, då kan man ändra och trixa lite själv, jag kan också sy lite smått så där, så en del ändringar blir det ibland på det som jag fyndar till mig själv.

Tack för att du tittade in på min blogg/

Vänligast,M

2008-09-21 @ 08:12:46
URL: http://shemind.blogspot.com
Postat av: Evis

Maggie: Jag tittar in ganska ofta, men jag skriver inte så ofta som du märkt.

2008-09-21 @ 08:47:48
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0