Vad vi åt
Till förrätt tog vi båda två pepparstekt duvbröst med pastej på tupplever, marinerad i Blaxta Apple Icewine, vinägermosat äpple samt rostade vita rotfrukter med äpplekärnsolja och grov cidersötad senap.
Duvbrösten var mycket goda, liksom rotfrukterna och det vinägermosade äpplet. Jag är inte jättesåld på lever, så jag puttade över tuppleverpastejen till Sara.
Som varmrätt tog Sara halstrad gös med friterad rulle fylld med sallad på krabbkött och ärtskott, slätmixad puré på kräftbuljongkokt morot och kålrot samt ingefärasky medan jag valde biff från Västergötland, hängmörad på gammalt vis och grillad. Serveras med karamelliserad lök, baconrostad svartrot, vinägersyrad broccoli samt Grådasksky och puré på ugnsbakad potatis och färskt smör.
Slutligen kom vi till efterrätterna och jag tog 3 x exotiska frukter, vilket inkluderade sorbet med smak av piña colada, medan Sara valde varm chokladbakelse med katrinplommon och rostade kakaobönor, klar buljong med smak av mammas fruktsoppa samt gräddig vaniljglass. Där är vi ense om att jag vann.
Oj.
Själv tänkte jag höra om du skulle hänga med på en öl på Sejdeln eller så. Med nån liten jordnöt till.
Men ur klimatsynpunkt låter det väldigt bra det hela. Utom de exotiska frukterna då, men det får väl vara ok för en gång!
Nu?
Stod servitören intill och "presenterade" rätterna, som om man skulle konversera dem under middagen? Det är det värsta jag vet. När man sorterat bort proviniensen låter det riktigt gott!
Japp, här presenterades maten minsann. Å andra sidan var vi lite nyfikna för det var ju så mycket grejer att man inte kom ihåg allt.
åh! tack! men vad drack ni till då?
ps. jag älskar att få maten presenterad. känns som vi kan njuta varandras sällskap bättre då när vi liksom känner varann, jag och krubbet!
Blä, lever! Jag är extremt imponerad av att du kommer ihåg allt fortfarande. Men det ser gott ut, man kanske skulle testa att göra bakad potatis-mos.
Monika: jag tog det från deras hemsida.
Ullis: Sara drack bourgogne till förrätten, men jag kände inte för alkohol utan drack vatten. Sen hade vi båda hof till maten följt av starkvin till efterrätten i Saras fall och mer vatten till mig. Jag kände inte för att förlora skärpa och var väldigt trött.
Vad tyckte ni om maten da :)
Det var hemskt gott. Duvbrösten var nog godast, liksom deras tillbehör, men svartrötterna gick inte av för hackor heller. Köttet blev till sist lite mycket, jag är inte van att äta så mycket kött. Sara gillade sin gös. Desserten var som sagt mycket smarrig.