Min batteriburk

Annaa skrev om batterier och batteriladdare härom dagen - jag är oerhört tacksam för att min mans tumme inte sitter lika långt in som min när det gäller att skaffa den sortens prylar, för min kamera äter en del batterier. Förhoppningsvis betyder det att batteriburken ska bli mindre full i fortsättningen, men jag är mycket förtjust i min batteriburk och vill nog fortsätta att ha den framme:

image730

Den kommer från min mormor och vi använde såna till att möjligt när jag var liten: till att frysa in äppelmos, ha kritor i mm. Den uppmärksamme läsaren, eller i alla fall den med rätt ålder och bakgrund, ser att det är en burk som det varit antiseptiskt juverrengöringsmedel i. Nu får den mig att tänka på min mormor, som var en fantastisk människa, och på min barndom.
Se! Raskt har min blogg blivit en inredningsblogg för excentriska, alternativt extremt nostalgiska människor. Jag hoppas ni känner er inspirerade att dekorera era hem med juverrengöringsburkar nu!


Just nu spelas: Mando Diao: "To China with love" från Bring 'em in


Kommentarer
Postat av: Maritha

Och jag som fick höra att jag var udda som julpyntade med Blossas årgångsglögg.

2008-03-07 @ 13:59:34
Postat av: Annaa M

Jag gav dessvärre bort min koinseminationsspruta av mässing förra året. Rejäl sak.

2008-03-07 @ 15:13:09
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

Jo, men det var ju för ett gott syfte och mottagaren blev ju glad.

2008-03-07 @ 15:17:01
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Telefonissan

Den där röda färgen (ser ut som tartsarin, osäker på stavning) blev ju förbjuden att använda för plastprodukter redan på 70-talet. I alla för fall matberedningskärl. Kanske inte juverrengöringsmedel berördes av detta.

Finns förresten Spenol i Sverige? En fantastisk spensalva som man kan handla på apotek i Norge. Läker nariga händer på ett kick.

2008-03-07 @ 17:11:36
Postat av: Telefonissan

Hm. Känner mig plötsligt träffad av det där med excentrisk nostalgiker.

2008-03-09 @ 14:09:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0