Sy och titta på kostymfilm

Sy och titta på kostymfilm samtidigt har varit min och min väninna BlåvaAnnas käraste sysselsättning i flera år nu. Tyvärr blir det inte så ofta numera eftersom Maja nu har egna åsikter om vad som ska ses och inte som förr tittar intresserat på vad "Lisabet" (Lizzie i Pride and Prejudice) gör. Men ikväll somnade hon tidigt så vi kunde titta på Northanger Abbey som jag spelade in när den gick på TV härom veckan. Jag tycker att det var en bra version och det är också roligt att se hur de återanvänder skådisar från andra, äldre filmatiseringar: till exempel hade hon som spelade Mrs Allen rollen som Fanny i en 80-talsfilmatisering av Mansfield Park (dåliga kostymer, men trogen boken och väldigt bra i övrigt).
I alla fall så sydde jag för hand ett skärp till den rutiga klänningen medans jag tittade;allt som återstår nu är att sy fast spännet. Eftersom jag har för vana att köpa skärpspännen och liknande på loppmarknader när jag hittar dem så finns sådant oftast hemma när jag behöver det. Det jag använde nu köpte jag för två kronor på en konstig loppis bredvid Willys på Mölndalsvägen.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Det låter väldigt idylliskt. Kostymfilm och sömnad. Men jag anar att ni sitter där med jättesarkastiska kommentarer om just dåliga kostymer och skådisar som inte passar i kläderna de bär, så att det kompenserar idyllen.

2008-02-09 @ 16:14:10
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

Inte just vid den här filmen och framför allt inte till Pride and Prejudice som inte bara är en fantastisk tv-serie utan också ett dräktmässigt föredöme.
Men annars händer det ja.

2008-02-09 @ 19:18:50
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0