(Går)dagens klädsel och en insikt

Eftersom jag avslutade gårdagen med att gå på sunkbar och dricka öl med min kompis Annaa kommer foto på gårdagens klädsel först idag. Som ni ser lever jag som jag lär och klär mig i rutigt.

image6

Topp: H&M
Kjol: Åhléns (minst fem år sedan)
Ullstrumpbyxor: Lindex
Armband: Flash
Skor: Waldläufer, köpta på
Bekväma skor


Insikten? Att jag verkligen inte ska ha jumpern över kjolen om jag inte vill att min överkropp ska se oproportionerligt lång ut. Jag visste det egentligen: att det är bättre med en hög midja om man som jag har lång överkropp och korta ben, men ett foto gör det ju extra tydligt. Nu spelar det ju roll hur fotgrafen vinklar kameran och det här fotot är taget av en av mina döttrar, men jämför gärna med fotot här.

Skor med klack skulle förstås också hjälpa, men eftersom jag har reumatism kan jag ofta inte ha det.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

3½ var det väl!

Det är ett knivigt problem det där med i eller utanpå. Kort pennkjol och nedstoppat till en kort överkropp kan se riktigt hoptryckt ut. Oberoende av kort eller lång överkropp har jag varje gång jag gått upp över 50 kilo slutat med nedstoppat för att jag inte gillat den utputande magen nedanför. Väl medveten om att en överdel som slutar så där mitt på som din gör ovan kan få magen att se större ut än om man stoppar ned. Men man har ju sina hang ups. Jag gjorde ju länge standardfelet med små korta kjolar och överdimensionerade överdelar. Vilket var lika illa vid alla vikter...

Bra att du har förverkligat den här bloggen. Jag hänger på så fort bild är fixad!

2007-11-10 @ 17:24:20
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Noemi

Det bvar en kul i dé det här! Jag har ev en underlig anledning alltid utanpå. Men tycker det är rätt OK.

Har också rutigt, om inte skoktsruitigt, och är väldigt gald över kortheten på din kjol:). Nu kan jag ta fram min gamla rutiga:)? Nåt som folk inte lägger märke till i första taget är att även om jag är hyfsat proportionell så är min lår lite längre än mina underben, eller så är de så utmärkande??? Och jag har en putig rumpa (alltod haft oavsett vikt) så korta kjolar blir än kortare på mig:). Ser kortare ut på nåt sätt. Eller så är det en hang-up.

2007-11-11 @ 07:09:41
URL: http://noemis.blogg.se
Postat av: Evis

jo, magen är problemet med jumpern innanför. I synnerhet om man har lätt stretchigt rutigt tyg, då rutorna blir lite uttänjda över magvalken.
Det är ett äkta dilemma det där.

2007-11-11 @ 17:03:25
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Eva

Noemi:
Gamla, rutiga, korta kjolar ska alltid tas fram! Korta kjolar har ju dessutom varit inne ett tag nu och det verkar inte mattas av.

2007-11-11 @ 20:24:31
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0