Med en omgjord omlottblus

För något år sen köpte jag en omlottblus från Lindex på Tradera. Mest för att jag gillade kragen, men också för att omlottblus i alla fall i teorin är ett bra sätt att få det att se ut som att man har mer midja än man har, i alla fall om man som jag har rejält med både byst och höfter.

Den var en total katastrof. Framför allt för att det inte gick att dra omlottet tillräckligt för att den skulle komma i närheten av att sitta snävt i midjan; när snöret var draget så långt det gick genom hålet i sidsömmen och man var framme vid själva framstycket så stod man där med ett rakt och formlöst plagg som hängde som en säck. Därtill ramlade infodringen fram hela tiden vid framkanterna

Men den hade på något sätt potential tyckte jag när jag knölade ihop ändarna och drog så långt omlott som jag kunde; jag gillade hur det såg ut över byst och axlar då och jag gillade manschetter och krage. Så den åkte inte i soporna (jag betalade 43 kronor för den inklusive frakt). Och för några dagar sen tog jag tag i det: jag veckade ihop framkanterna och sydde fast vecken, sydde dit knytband (2,5 cm breda bomullsnatband) och satte också i ett par axelvaddar för att ge axlarna mer bredd i förhållande till midjan. Och jag är riktigt nöjd. Det ser ju aldrig riktigt så bra ut när man knytit som när man bara håller den tajt, men jag gillar det mycket. Jag fick inga riktigt bra bilder, men tillräckligt bra tror jag. Sen tänkte jag inte vidare så mycket i val av kjol, jag hade bråttom ut, men det blev i alla fall inte så pjåkigt.

 


Sen sydde jag färdigt en rosa omlottblus medan jag tittade på handbollen - den tar jag väl imorgon.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Vilken energi för en enda blus. Jag skulle ha bangat redan inför att beställa den. Omlottblusar har aldrig funkat på mig. För långt överkropp, de sitter helt enkelt inte kvar på rätt plats.

2011-01-26 @ 12:00:32
URL: http://annaama.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0