En dagens - med två nya plagg

Om man nu kan räkna skor till plagg. Dödsföraktande gav jag mig nämligen ut på gator som mest består av nedgrusad is i mina nya skor som jag fick i julklapp av Rickard. Sen har jag en ny kjol också. Jag har nämligen blivit för tjock för flera av mina kjolar och angriper problemet på två sätt: minskar matintaget och syr nya kjolar (tränar gör jag redan, men det går man som bekant inte ner i vikt av om man inte också äter mindre, men man får bättre kondis och blir starkare). Jag kan ju inte låta bli att klä mig snyggt bara för att jag är tjock liksom.

Alltså sydde jag en ny rak kjol i ylleblandning. Om inte annat drev det hem budskapet: mitt gamla mönster passade i midjan, men jag var sju centimeter större över höfterna/magen/arslet. Att öka en någorlunda snäv kjol med 32 cm på 15 cm är inte lätt, men det går. Jag har ju också högt placerade höftben i förhållande till midjan, vilket gör att kurvan ut från midjan till höfterna blir skarpare.

 


Den här bilden kan också tjäna som någon slags skolexempel på varför storbystade kvinnor inte ska jumprar med för hög ringning - bystpartiet blir verkligen enormt. Det är en av sakerna som bilderna på dagens klädsel har: att man ser hur man ser ut.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Precis.Och det blir värre ju lägre byst man har. En låg byst ser snabbt ännu större ut om avståndet mellan högsta bystpunkt och halsringning blir för långt. Om man dessutom lägger till t ex mina dubbelhakor så blir resultatet en katastrof.Äsch, nu gjorde jag fel enligt bloggnormen igen! Jag skulle ju förstås ha sagt: men vadå, det är ju jättesnyggt!Snyggt tycker jag däremot det är att du bryter av de vida kjolarna mot en rak.

2011-01-19 @ 18:09:51
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Om du hade sagt att det såg fantastiskt ut hade jag trott att du hade blivit galen eller senil - och det vill vi väl inte?

2011-01-20 @ 00:13:33
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Ullah

Jättesnygg kjol. Och jag tycker att tröjan är fin också, gillar inte urringade grejer. (Oj, det blev visst bloggnormativt, men jag tycker verkligen så.)

2011-01-21 @ 16:41:59
URL: http://camastro.wordpress.com
Postat av: Evis

Jag tycker att det är en fantastiskt fin tröja, men den får min redan överdimensionerade byst att se ännu större ut.

2011-01-21 @ 17:34:26
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Ullah

Ja, det kanske märks mer i verkligheten än på bilden. Hur blir det om du har en liten jacka/kavaj till?

2011-01-22 @ 00:08:30
URL: http://camastro.wordpress.com/
Postat av: Evis

Mycket bättre, i alla fall om den bärs öppen, för då får du två längsgående linjer som delar av bysten.

2011-01-22 @ 15:14:02
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0