Nytt av gammalt

Jag har en ny kjol. Av i vissa fall väldigt gammalt material. De som umgicks med mig för sisådär tio-tolv år sen kommer säkert ihåg en röd, rutig yllejacka i rak modell med luva och dragkedja fram, som jag hade jämt, utom när det var smällkalla vintern eller väldigt varmt på sommaren. I helgen upptäckte jag att det faktiskt var tillräckligt kvar för att kunna göra en kjol (det blev två minimala restbitar). Fodret satt tills för några månader i den här kjolen, som jag sydde för ett år sen ungefär. Tyvärr var det då att när jag tvättade en dag så hade personen som tvättade innan lämnat en penna i tvättrumman, vilken läckte ut hemskt kletigt, helt oborttagbart bläck på den kjolen, samt på en helt handsydd och smockad linnesärk som jag har i medeltidssammanhang (pennan var silverfärgad så jag såg den inte när jag fyllde på tvätten). Om jag hade vetat vem det var hade jag skällt ut vederbörande efter noter och också krävt pengar för de många timmars arbete som ödelagts. Om man upptäcker att något läckt ut bläck när man tvättar så tar man väl ut det ur tvättmaskinen? Nu kunde jag inte göra det utan ofläckiga delar av kjolen blev en lekmantel till Maja och foder och dragkedja sprättades ur för att återanvändas. Vilket alltså gjordes igår och förrgår. Knapparna vann jag i en utlottning hos Bortbytingen för ett och ett halvt år sen.


Koftan är en av mina gamla från Zara (jag inser att jag haft dem i tre år nu), jumpern från Freddies of Pinewood, skorna är från Wildflower, inköpta i Hectors stånd på Nossebro marknad och strumporna är overkneestrumpor från SockDreams, jag har ju slut på tjocka strumpbyxor efter att jag ramlade och slog hål på mitt gråa par.

Kommentarer
Postat av: Anna | Mormor hade stil

Snyggt! Och perfekt att återanvända gammalt sådär!

2011-02-26 @ 08:35:39
URL: http://www.mormorhadestil.se
Postat av: Annaa M

Usch så hemskt med den där pennan. Det är just så man inte vill återanvända sina kläder. Kanske var pennan pga silverfärgen osynlig även för förövaren, men förstås borde han eller hon kollat ordentligt.Nya tjocka strumpbyxor vill man ju inte köpa nu. Jag avstod glatt på Penney´s härom dagen. Dumt förstås.

2011-02-26 @ 10:17:02
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Jag känner också så, att tjocka strumpbyxor får vänta. Om de inte reas ut om en månad.

2011-02-26 @ 11:15:17
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0