Slippa tårar
Nu är detta som sagt kanske inte något som folk i allmänhet ägnar sig åt, men jag har faktiskt läst i DN att det är den senaste trenden att göra sin egen korv. Då naturligtvis som ett exklusivt hobbyprojekt och inte som i min mormors och morfars och min mors hushåll en naturlig del av mathållningen eftersom morfar hade grisar.
Om man inte vill göra sin egen värmlandskorv, eller för den delen grynkorv har COOP utmärkta av båda och de finns året om, inte bara till jul. De är dock inte fullt så gråa som hemgjorda. Tillagas som kokt fläskött brukar: med salt, lagerblad, svart- eller vitpepparkorn och ett par kryddpepparkorn.
OBS! Kokkorv är väldigt känslig mat, ställ in den i kylen så fort du kommer hem.
Jag tror du kommer att få se detta i bild framöver. Funderar på att skriva om hela husmorstrenden i mitt nästa kåseri. Min illustratör skulle aldrig kunna motstå frestelsen att avbila just knäckebrödsmomentet.
Underbart! Jag kan posera framför kameran som inspiration om han vill. Dock orkar jag inte ta fram hushållsassistenten och sätta på köttkvarnen.
Tror inte det behövs. Lars Ruben har alltid så bra egna föreställningar om hur allting ser ut.
Det gjordes för resten korv hemma hos oss också nån gång. Inte för att min mor tillfälligt svämmande över i husmorsstolthet utan för att familjen tillförts kunskaper i form av systerns nye pojkvän, charkuteriearbetaren. Han kan bara varit 19 när han och modern stod där vid köksbordet och korvade tillsammans. Tror dock bara det blev en gång. Jäklar vad synd att jag inte kom iväg på hans begravning i vintras, skulle ha nämnt korvandet i begravningstalet! Det var så himla imponerande.
Härligt tips, fast korv kommer jag aldrig att göra då jag är vegetarian. Men kanske kan provas med lök också i andra sammanhang :)
Det är ju mest när man mal stora mängder lök som tårproblemet blir så akut. Jag har förresten en gång ätit vegetarisk grynkorv på mandel, korngryn och lök och kanske något mer i syntetiskt korvskinn, den var jättegod.
Ska tipsa maken om det. Inte för att vi gör korv, men han har tillräckligt ont av att hacka ett par lökar. Själv blir jag alltid lika förvånad när det börjar svida i ögonen, eftersom det bara händer när jag inte har linser i.
På mig börjar ögonen rinna och svida så fort jag tar i en lök. Tyvärr brukar jag inte ha knäckebröd hemma, men kanske kan jag göra något åt det. Skall det vara någon särskild sort?
Tror jag inte, vi hade husman.