Varför polyester?

Jag har nu hittat ett par ställen som säljer underklänningar. Jag har till och med hittat underklänningar på Lindex sajt - de finns nämligen inte, som man hade kunnat vänta sig under rubriken "fina under", eller bara "underkläder" utan under rubriken "Sov och Mys"!! Som om man hade underklänningar för att sova eller mysa i.

Gemensamt för alla dessa underklänningar är att de är i polyester (eller mikrofiber som också är polyester) och det får mig att undra: Ett av huvudsyftena med underklänningar är ju att hindra klänningar från att fastna på strumpbyxor. Varför väljer man då ett material som har som ett av sina främsta kännetecken just att det blir statiskt och fastnar?

Eller ska man bara sova och mysa i dem? Har de inte längre någon praktiskt funktion?

Kommentarer
Postat av: Sara

De är ju hala på den sidan som är mot klänningen. Så den fastnar inte i strumporna.

2010-11-18 @ 12:40:39
Postat av: Evis

Men insidan på underklänningen fastnar i strumporna och det är inte heller kul.

2010-11-18 @ 12:42:08
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Mellan beställningssydde ju en lång sidenklänning förra året. Tvingades fodra med polyester eftersom det var omöjligt hitta rätt nyans av siden eller viscose. Gick bra tills slutprovningen då kunden uppenbarligen hade strumpor av mikrofiber. Hela klänningen smetade in sig mot kroppen från midjan och nedåt, gick inte att ta ett steg i den. Hon bestämde sig för att gå barbent på bröllopet trots olämpligt väder men testade med ett par tunna nylonstrumpor - det gick alldeles utmärkt.Tanklöshet tror jag ligger bakom materialvalet i underklänningarna. Sen tror jag det anses sexigt med "underklänning". Det är inte chips i soffan-mys som åsyftas.2010-11-18 @ 13:45:12
Postat av: Ina

Ja, det är precis vad jag funderat på ibland också!

2010-11-18 @ 17:14:08
URL: http://goodrockinbaby.blogspot.com
Postat av: Monika

Jag tror att tanken är att man ska köpa dem och föreställa sig heta nätter i sovrummet, för att sedan lägga dem i en låda och glömma bort dem. Själva bärandet är bortrationaliserat.

2010-11-18 @ 20:08:11
Postat av: Älvan

Jag använder aldrig underklänning, så jag har ingen erfarenhet av det, men när jag ska ha klänning/kjol och den vill fastna i strumpbyxorna smörjer jag lite hudkräm på benen, utanpå strumpbyxorna. Funkar.

2010-11-19 @ 09:54:47
URL: http://aelvan.wordpress.com
Postat av: Anna

Men ja! Jag kände inte till det här sedan innan, men när jag hade läst den tidigare posten gick jag hem och tittade på en underklänning jag köpte på NK, just i syfte att en liten sidenklänning jag har inte skulle smeta sig runt benen. Jag provade typ hela NK:s sortiment och allt smetade som skam, den jag till slut köpte smetade minst. Och ändå har den aldrig funkat helt klockers, och nu förstår jag ju varför. Jag verkar ha klippt bort lappen ur den, men jag känner att det är microfiber. Men hjälp! Och INGEN på NK:s underklädesavdelning verkade känna till detta tillräckligt för att leta efter nylon! (Eller visste de att det inte fanns?)Microfiber är snyggt på, jag känner mig som värsta modellen i den lilla underklänningen jag har. Kan det vara därför det materialet fått sånt genomslag, när det uppenbarligen inte funkar till det det egentligen är tänkt för?Var hitta polyester: Det finns åtminstone i Sthlm, säkert också i Gbg, "tantaffärer". Som hål i väggen som säljer mkt över disk, korsetter, strumpor, värmeplagg, behåar. Skulle en sådan affär kanske kunna ha? I sthlm tänker jag tex på den i hörnet Scheelegatan/Bergsgatan och så finns det en på Rörstrandsgatan.

2010-11-19 @ 09:56:50
Postat av: Annaa M

Anna; åh, finns den kvar där i hörnet på Bergsgatan? Köpte fantastiska viscoseunderkläder där på 80-talet. Överdelarna med olika ärmlängder var perfekta under dåtidens stora mohairtröjor.

2010-11-19 @ 10:30:24
Postat av: /Mylla

hittade den här.. tyvärr säger sidan inget om vad det är för material, men slipdress är väl underklänning?http://www.ginatricot.com/kollektion/ccollection-p0.html#product_119307

2010-11-19 @ 23:32:37
URL: http://myllaskreativa.blogspot.com/
Postat av: Anna

Annaa: Japp, den finns kvar! Den har nog förändrat sortimentet en del, det är mycket barnkläder och lite mer "vanliga" vuxenunderkläder (tex silkesundertröjor, calidas sortiment etc) i fönstret numer, men kvar finns den. Då och då skriver de om den i lokaltidningen också, vad jag förstår är det samma familj som fortfarande har affären, och de verkar entusiastiska nog att fortsätta.

2010-11-22 @ 08:03:12
Postat av: Nene

Du, jag har köpt underklänning (och mamelucker, men det är kanske mindre intressant) på Twilfit i stickat siden. Så här långt är den toppen, både mot strumporna, mot kläderna över och jag blir inte statisk i håret av den. Varm och skön är den också i det häringa snöeländet.

Kram!

2010-11-30 @ 13:32:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0