Med turkos och rosa som basfärger i garderoben

Man hör ju alltid att nyttan med att ha en basfärg i garderoben (90 % av alla gånger detta nämns förutsätts denna färg vara svart) och idag, när jag insåg att den nya jackan, som är gjord till en helt annan klänning och kjol, färgmatchade denna favoritklänning, såg jag också tjusningen med basfärger - men är verkligen illturkos och rosa/cerise det som avses med benämningen? ;)


Allt utom skorna har jag sytt själv.


Kommentarer
Postat av: Ina

Jaa, det var ju lite speciellt, men snygga färger är det ju i alla fall :) Mina basfärger är rött och blått, båda går bra ihop med mycket, men tyvärr inte alltid med varandra, så det ställer ibland till det. Kanske jag borde satsa på nåt mer udda jag också...

2010-07-05 @ 09:16:21
URL: http://goodrockinbaby.blogspot.com/
Postat av: Evis

Rött och blått är mina standardfärger också, men turkos och cerise är så somrigt.

2010-07-05 @ 09:58:51
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: zaida

snygga skor !

2010-07-05 @ 10:35:36
URL: http://zaida.devote.se/
Postat av: Evis

Zaida: Tackar! Köpte dem på ebay ifjol när mina älskade espadriller från Ellos dog.

2010-07-05 @ 10:40:38
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Maritha

Jag är rädd för att min basfärg är svart, tätt följt av grått, rosa och rött. Turkos är en färg jag inte riktigt vet vad jag skall göra med även om den är snygg, lite som lila. Lila är fint men en knepig färg på kläder tycker jag.

2010-07-05 @ 11:03:18
Postat av: Annaa M

Det påminner om något från en annan tid, något min mamma kunde ha haft, men inte ändå. Det är nog jackan och det avstickande tyget i kragen/fodret. Från slutet av 50-talet minns jag sådana sömmerskesydda jackor till fint från hennes garderob, men då med en figursydd klänning under.

2010-07-05 @ 12:27:38
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Älvan

Min basfärg är nog faktiskt svart. Vi tvättar många maskiner "mörk fintvätt" hemma, för maken är likadan. Men jag jobbar på att få in mer färg, främst grönt, i min garderob. Mamma hjälper till genom att komma med kassar fulla av kläder inköpta på utförsäljningen av provplagg på hennes jobb - då kan det bli vad som helst i färgväg.

2010-07-05 @ 12:43:25
URL: http://aelvan.wordpress.com
Postat av: Evis

Precis. De fanns i båda sorterna och de figursydda var förstås mer eleganta för mogna damer än såna med utställda kjolar.

Jag struntar dock i att klä mig som den mogna dam jag är.

Förresten visade det sig inte vara så kallt som det verkade när jag väl kom ut så även jackan struntade jag i.Och mycket riktigt passar inte riktigt klänning och jacka i stil med den tidens ögon - eller för den delen skorna.

2010-07-05 @ 12:45:16
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Nu behöver man ju inte vara helt tidsautentisk om man inte utger sig för att vara det!Mogna damer hade nog i mycket liten utsträckning de avskurna klänningarna med mycket vidd i kjolen. Min mor var 41 på min första skolavslutning, 1958, de stärkta underkjolarnas förlovade år. Min bror hade en flickvän som hade sina underkjolar stående i baksätet på bilen när hon skulle på fest! (Det var en cool flicka från Trollhättan det som kom åkande i pappans mercedes. ) Men modern hade helskuret och matchat. Pumps på fötterna. Avkuren klänning hade hon bara som solklänning på landet. Sedan aldrig mer. Jag minns hur hon avfärdade kvinnor i sin ålder som "bonniga" om de kom i klänningar med vida kjolar några år för sent. Undrar om hon inte behöll den uppfattningen livet ut.När jag började sy själv vid 12 ungefär var det bara helskuret som gällde i flera år framåt, i olika varianter. För den mogna kvinnan var väl 60-talet det allt kortare "fodralets" decennium.

2010-07-05 @ 15:47:52
Postat av: Evis

Jo, det är definitivt mitt intryck också av den tiden - att det var på landet man möjligen hade de avskurna klänningarna i mogen ålder.

2010-07-05 @ 17:16:30
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0