Hårförberedelser

Idag är en dag med många festliga händelser. Först, klockan kvart över tio, ska jag ta tåget till Västra Bodarna för mina vänner G och Rs lilla sons namngivningsfest. Sen efter festen får jag med mig minst en festdeltagare hem till mig, som sedan tillsammans med mig, maken och Blåva Anna ska bege oss på vännen Carolines, som fyllde år i veckan, fyrtioårsfest.
Det här ställer förstås till det lite för uppklädningen - och i mitt fall mer specifikt hårfixandet. Jag vill nämligen ha en lockig retrofrisyr på kvällen (kanske med den orange hårblomman?) och då bör man helst rulla upp håret flera timmar tidigare och fukta det med läggningsvätska. Mina värmepapiljotter (såna som Fleur visar här) funkar i och för sig bra, men det håller bättre om det får sitta i länge och utan värme. Papiljotter, som jag hade på Ulrikas disputation, är dels rätt krångligt, dels kan man faktiskt inte ha det på en namngivningsceremoni med bjudning efter. Då verkar det ju som att jag struntar i deras fest och bara förbereder mig för den andra. Det var annorlunda med disputationen eftersom det ju var samma person som hade festen.

Hur löser man detta dilemma? Jo, med pincurls under ett snyggt hårnät och några rullade lockar fram:


Får ser hur det blir när jag tar ut rullarna, men det kan ju inte bli värre än katastrof ;) Och det går ju att borsta ur det mesta av lockarna. Jag ska förstås inte ha min hemmaklänning på mig på namngivningsfesten, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha istället - det är gråmulet och rätt kallt så jag känner ingen vidare inspiration.

Luggen? Jo, jag har tänkt låta den växa ut. Jag gillar verkligen min korta lugg, men eftersom jag åker på en hel del medeltidsfester där jag behöver kunna nåla upp den känns det som att jag tillbringar mer tid med luggen för lång än som jag vill ha den. Så jag ska testa utan, gillar jag det inte kan jag ju alltid klippa den igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0