Jag är inte död

Det är bara det att Maja och jag är ute mest hela tiden på dagarna. Idag hade jag besök också och så håller jag på och syr 1700-talskläder till Maja eftersom vi (hon och jag) ska på 1700-talspicknick den 16e. Jag vill också ha en ny klänning, men hinner jag inte det så har jag i alla fall en redan. Inspirationen kommer framför allt från att jag håller på och läser boken The dress of the people - Everyday fashion in eighteenth century England av ekonomhistorikern John Styles. Den inspirerar mig både forskningsmässigt och sömnadsmässigt - en bra kombination.
Just nu spelas: Bad Religion: "New from the front" från Stranger than fictionKommentarer
Postat av: elin

åh vad mysigt det låter.

att du håller på att sy :)

2009-05-02 @ 21:26:00
URL: http://elinarnehed.blogspot.com
Postat av: Maritha

Tänk så mycket mer intressanta de lägre klassernas/ståndens kläder är än överklassens överarbetade kostymer. Kanske för att man inte ser dem reproducerade lika ofta.

2009-05-02 @ 23:40:43
Postat av: Evis

Jag håller faktiskt inte med dig där Maritha; om något är intressant beror på om frågan man ställer är intressant och för de frågor jag ställer i mitt nuvarande projekt, som rör föreställningar om kön, kropp och kläder så är de som skapar idealen och deras kläder oftast mer intressanta än de lägre klassernas kläder. Inte för att de lägre klassernas kläder är ointressant, men de tillför mindre till frågeställningen. Man kan inte tala om ett källmaterial/undersökningsområde i absoluta termer på det sättet.

Att definiera överklassens kläder som "överarbetade kostymer" är dessutom ett långt ifrån neutralt uttalande utan är starkt styrt av 1800-talets och 1900-talets borgarklass och deras värderingar.2009-05-03 @ 09:31:59
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Lena

den boken ska jag försöka fá tag i. nu börjar det för fullt med mitt examensarbete, sá det var ju passande =)

2009-05-03 @ 17:26:02
URL: http://froekenlila.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0