Provade kläder

Efter att jag varit hos tandläkaren idag tog jag vagnen ner till stan för att köpa buntband på Clas Ohlsson (som styvnader i min nya 1700-talskorsett) och knapphålssilke och sytråd på Knapp-Carlsson. När jag ändå var i Nordstan (Clas Ohlsson ligger där) passade jag på att titta in på H&M och titta på och även prova lite kläder. Först provade jag den porslinsblommiga kjolen som Donna Sandra köpt; jag hade tittat på den redan innan hon skrev om den, för att tyget är så fint, men jag tyckte också att den var för kort för mig - inte oanständigt kort, men inte idealiskt för min smak. Storlek 42 passade utmärkt i midjan, men fodret var något för snålt tilltaget och den var svår att få över höfterna. Den var annars jättefin på och hade den varit en decimeter längre hade jag nog övervägt ett köp; eller om det inte varit flera minusgrader ute, min entusiasm för sommarkläder blir lätt lite begränsad när det är isvindar och snö. Dock provades en del andra sommarkläder också, som en rosa kortärmad kofta med svarta prickar; inför min byst fick dock H&Ms ganska stora storlekar ge tappt: den vill inte in i något i storlek 42!
   När jag hade gått ut ur provrummet bestämde jag mig för att även prova den persikorosa trenchcoat som hängde vid ingång. Nu har just den här H&M-butiken inte några speglar ute i butken, men väninnan Julia som jag stötte ihop med intygade att den såg bra ut. För säkerhets skull provade jag den även på H&M på Kungsgatan som jag genade igenom på väg till bussen tillbaka till Humanisten och kunde då konstatera både att den faktiskt var snygg på och att storlek 44 satt bättre än storlek 46. Här är den på bild från H&Ms hemsida, men bilden gör den verkligen inte rättvisa; den har mycket mer vidd i "kjolen".


Bilder: www.hm.com

Det coolast är nästan fodret, som har vita prickar.

Som sagtt är min entusiasm för sommar kläder lite begränsad just nu och jag behöver dessutom fundera över om jag verkligen är en "kapp-kvinna". Vintertid - absolut, jag har burit kappa på vintern sen 80-talet, men jag har aldrig haft någon form av trenchcoat eller sommarkappa. Som tur är behöver jag inte bestämma mig nu och inte heller om jag vill ha en varmt rosa eller en turkos kappa (de finns i en fin beige också och i svart) om jag nu ska ha någon överhuvudtaget. Om jag väl gör det kommer jag dock använda den i flera år, eftersom det är en modell och stil som jag gillar.


Just nu spelas: The Jesus and Mary Chain: "Till it shines" från Stoned & Dethroned


Kommentarer
Postat av: donnasandra

Synd att du inte gillade längden, kanske finns liknande tyg att sy själv. Jag måste trä över min över huvudet faktiskt, eftersom jag har väldigt smal midja vill jag ju att den ska sitta bra där och då får jag inte kjolen över höfterna. Lite omständigt men det är den värd :-) Trenchen ser dock väldigt snygg ut, om du köper den ser jag fram emot en bild :-)

2009-02-12 @ 18:15:00
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Evis

Jo, även jag fick dra den över huvudet.

2009-02-12 @ 18:41:29
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Att ha det gott

Den här ser ju jättefin ut

2009-02-13 @ 08:21:58
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: mallis

Den är riktigt snygg, kikade lite på den här om dan.

Ska dock försöka snåla lite nu. heh lättare sagt än gjort.

2009-02-14 @ 10:22:31
URL: http://malliss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0