Inte så sockersött längre

Den amerikanska designer Betsey Johnson, det senaste decenniet mest känd för sina prinsess-/Barbie-klännignar burna av alla de yngre Hollywoodkändisarna, avslutade ifjol sitt kontrakt med sin viktigaste finansiär. I en intervju sa hon att hon kände att hon nu hade full konstnärlig frihet och att hon känt sig pressad av företaget att göra bara en massa söta klänningar, eftersom det var det som sålde. Redan i vårvisningen tog hon ut svängarna och i höstvisningen har hon lämnat det sockersöta bakom sig - visserligen finns även nu åtminstone en söt klänning, men kollektionen säger mer punk och goth än Barbie. En kollektion som passar den kvinna som redan på 1960-talet gjorde genomskinliga plastklänningar med stickers som man kande sätta var man ville bättre än de rätt menlösa maränger vi sett henne göra tidigare - söta, men utan bett.
Inte för att det här är nyskapande på något sätt - men när är det egentligen det i modevärlden?


Bilder: www.style.com


Just nu spelas: Weezer: "This is such a pity" från Make Believe


Kommentarer
Postat av: lena

jag kan nog tänka mig att detta säljer lika bra som det hon gjorde tidigare.. bara till andra personer då, men det spelar ju ingen roll vem som köper, sålänge det säljs..

2009-02-23 @ 10:13:01
URL: http://froekenlila.blogspot.com
Postat av: Annaa M

Den vänstra och den i mitten känns lite väl gammalt, det finns liknande plagg kvar här sedan Mellan hade just den perioden vid 14/15. Men den lila är riktigt läcker.

2009-02-23 @ 10:14:35
URL: http://www.annaama.wordpress.com
Postat av: Maritha

Äntligen lite goth som inte är löjligt wapanes eller peddo. Jag gillar även om det inte är så nytt.

2009-02-23 @ 11:15:35
Postat av: Evis

Jag gillar också den lila bäst.

2009-02-23 @ 11:28:29
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0