Varför bryr man sig?

Vad Noemi skrev om hur en kollega kommenterade hennes ätvanor och vikt och hur hon kände pga av det fick mig att fundera på en grej: Jag har en väninna som känner ett behov av att gång på gång säga och/eller antyda hur mycket snyggare än mig hon är. Dels undrar jag förstås vad som gör att hon tycker att det är okej att säga sån't men framför allt undrar jag varför jag låter det reta mig - livet är ju inte någon skönhetstävling. Det är ju inte heller som att vi är ute och konkurrerar på banan heller, Jag är ju lyckligt gift. Men likt förbannat retar det mig.


Just nu spelas: Billy Idol: "Catch my fall"

Kommentarer
Postat av: Free Fashion Pia

Har man såna behov av att kommentera andra så bottnar det väl så gott som alltid i hur man mår med sig själv...det blir väl som nån sorts spegel?

2008-09-17 @ 08:41:22
URL: http://freefashionblogg.blogspot.com/
Postat av: Evis

Jo, alldeles säkert och då är det ju ändå fånigare att man bryr sig - och så gör jag det ändå.

2008-09-17 @ 09:02:46
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: joanna

men genom att hon säger så nedvärderar hon ju dig och även om det nu handlar om utseendet och man inte ska bry sig om utseendet (för alla tycker ändå olika) så är det väl inte så konstigt att man stör sig på det.

jag hade blivit väldigt sårad och irriterad.en vän är inte till för att tryckas ner så att man själv får må bättre.

en vän har man inte för att de, genom sin dålighet inom valfritt område, ska få en själv i bättre dager.

vänner ska väl istället få en att bli en bättre människa, fylla tomrum man känner att man saknar, och en vän vill man ska må bra i alla lägen (och alltså då inte påpeka fel och brister).och så klart bottnar det i hennes självkänsla och självförtroende men att det går ut över dig på det sättet är bara fult och mest tråkigt.

2008-09-17 @ 09:46:19
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: sassy

Alltså, vad får man ut av att trycka ner en väninna? Det undrar jag...Har hon såna mindervärdeskomplex att hon måste framhäva sig själv på din bekostnad? Så otroligt dålig stil av henne! Och det är väl inte konstigt att du bryr dig om du får höra det gång på gång? Hoppas hon inte trycker ner dig för mycket bara. Du är fin!kram

2008-09-17 @ 10:54:40
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Anne

Jag tycker du är jättesnygg! Vad är det för en kompis.Jag skulle också bli ledsen och irriterad på sådana kommentarer.Ha en bra dag.Kram

2008-09-17 @ 10:58:42
Postat av: Noemi

Jag tror hon har dåligt självförtroende alt självkänsla! Att det handlar mer om att hon inte känner att hon håller måttet mer än om dig!Det är svårt att skaka av sig sådana kommentarer, det är det! Det är mänskligt att låta reta sig, det blir ju irriterande till slut, det hon gör! du kan inte ta upp det med henne? Alternativt fräsa i från nån gång?I mitt fall är jag rätt övertygad om att det handlar om att den som kommenterar mina ätvanor är mer pga hon är sådan nyttighetsfreak. Och vill att även jag ska må bra, men jag vill må bra på annat sätt. Alla är vi ju olika:).

2008-09-17 @ 13:45:29
URL: http://bokklubbens.blogg.se/
Postat av: Maritha

Jag jobbade tidigare med en sådan människa. Efter att fått höra dag efter dag, månad efter månad om hur mycket snyggare och bättre hon är än mig (jag är fullt medveten om att jag är klotformat och mindre vacker) så sa jag något väldigt elakt:

Skönheten sitter i betraktarens ögon. jag är förlovad sedan 10 år och du är singel. Vad säger det?

Till saken hör att den kvinnan har/hade stora problem med att hon var ensamstående. Elakt jag vet men hon blev väldigt tyst efter det.

2008-09-17 @ 14:40:22
Postat av: Astronauten

Hej! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ägna en minut åt att vara supersnäll mot mig och rösta på mig i den här fototävlingenhttp://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986Vore hur snällt som helst och det skulle göra mig jätteglad! :DPS. Du kan även vinna en mobiltelefon när du röstar :)

2008-09-17 @ 14:41:33
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Evis

Maritha: Du är väl vacker? Det tycker jag - och vilket hår!

2008-09-17 @ 14:44:50
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Ska bara berätta en sak; det är inte jag, det är inte jag! Evis är tio gånger snyggare än mig!

2008-09-17 @ 17:51:18
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

fniss

Men du är mycket skärptare.

2008-09-17 @ 18:26:50
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Maritha

Eva: Tack :) Mitt hår är nog det jag är mest stolt över om jag inte räknar min hjärna.

2008-09-17 @ 18:51:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0