Storleksfascister

Ett stort jäkla BUUUU! vill jag härmed utropa för den svenska internetbutiken "Style by stars" som definierar storlek 40, ja ibland även 38-40, som Large och inte har något över storlek 40 (ett plagg i 40-42), men allt i storlek 34.


Just nu spelas: Sonic Youth: "Sugar Kane" från Dirty


Kommentarer
Postat av: Lena

Jag säger som jag brukar göra: Jag är otroligt tacksam över att jag kan sy! Jag har upplevt precis likadant med gothmodet. Om jag kan ha kläderna (och det är sällan de sys till min kroppsform) så får jag köpa dem i large eller extra-large. Och jag är inte speciellt stor av mig. Jag tycker fruktansvärt synd om de lite större gothtjejerna som inte ens har den möjligheten.

2008-09-09 @ 14:47:01
Postat av: Evis

Jag kan liksom fatta att cosmates.jp som ena dottern beställer kläder från inte har större storlekar eftersom de är ett japanskt företag - inte mycket mening med storlek 48 för folk över en och sjuttifem då, om man säger så; men ett svenskt företag ställer jag högre krav på. I synnerhet som de ju "designar sina kläder själva"

2008-09-09 @ 15:21:54
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Lena

>I synnerhet som de ju "designar sina kläder själva"Det är väl det som är problemet: de vill väl inte riskera att se sina kläder på folk de anser vara oattraktivt tjocka. höjer cyniskt på ena ögonbrynet

2008-09-09 @ 16:11:58
Postat av: donnasandra

+ att deras storlekar är små= large passar kanske inte ens på en med storlek 40?

2008-09-09 @ 17:18:03
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Annaa M

Fast om man sen tittar på deras klänningar så kan jag gissa att de helt enkelt resonerat som så att det där faktiskt är kläder för framförallt rätt smala kroppar. Det känns ungt och litet. Flera av dem har jag faktiskt svårt att tänka mig i en riktigt stor storlek. Ungefär; varför skulle man vilja exponera så mycket övervikt? Vet att jag är ute på hal is där, fast i konventioner och sånt, men det kan väl inte vara varje designers plikt att göra kläder som ska passa på alla? Kan man inte ha rätten att säga; de här plaggen har jag gjort för en särskild målgrupp? Det blir helt enkelt inte samma plagg om jag ska tvingas gör dem i storlek 48.Värre tycker jag egentligen är att deras storlekar inte på något sätt motsvarar en standard utan att de t o m kallar en 38 för large. Det ger helt vansinnigt fel information och fel signaler.Och mycket värre naturligtvis om stora tillverkare skulle ta efter. Vi har ju diskuterat det där med Top shops kläder t ex som inte passar kvinnor med byst. Även alla de skärningar på tunikor och klänningr hos de stora kedjorna som varit omöjliga på så många av oss. Kläder som egentligen borde passa men inte gör det.

2008-09-09 @ 17:51:14
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Annaa: Det var framför allt att de kallade storlek 38 för large som fick mig att gå ingång.

Och storlek 42 är faktiskt inte automatisk lika med övervikt som man inte borde vilja exponera; inte ens storlek 44 behöver vara det och jag tycker nog att med en bra axelbandslös behå kan även kvinnor med storlek 46 över bysten, som jag, ha axelbandslösa klänningar med veckad kjol - det exponerar ingen övervikt alls faktiskt.

2008-09-09 @ 20:04:46
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: mallis

BUUU instämmer fulkomligt det är helt sjukt. Då kan de lika gärna strunta i storlekarna och köra One size passar på ingen alls!!

2008-09-09 @ 20:08:17
URL: http://malliss.blogg.se/
Postat av: Bim H-D

Hm... storlek L är 38??? Ehhh... Hittar inte ens ord... och L är kupa C? allt enligt storlekstabellen... Tror nog oftast att L kan tänkas ha mer än C i kupa... En normal!!! L då alltså...

Må så grankott... ja, texten är nog virrig och konstig... borde vänta med kommentar tills jag hämtat mig???

2008-09-10 @ 20:22:36
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: mallis

Precis en "normal" L är ju i deras värld nåt onormalt!!Inte annat än att man blit upprörd. På tal om små storlekar... Forever 21 tror att midjemått på en L är 75 !!!! cm

Hallå eller?!

2008-09-11 @ 12:29:39
URL: http://malliss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0