Balsam

Jag har inte alltid använt balsam - jag tyckte det gjorde håret platt och dessutom fett efter bara några dagar. Undantag fanns förstås, men de var hemskt dyra, som american cream från LUSH. Den senaste tiden har jag emellertid börjat göra det mer regelundet och då upptäckt en märklig sak som jag undrar om ni också märker: det går inte att torka håret torrt med handduk när man har använt balsam. Alltså inte riktigt torrt, men så att det inte droppar. Normalt brukar jag vira en handduk om huvudet och efter en tio minuter krama ur vattnet ur håret och torka det försiktigt med handduken och sen är det tillräckligt torrt för att hänga löst och lufttorka. Med balsam är det som att handduken inte suger upp vattnet och det bara fortsätter att rinna från håret i en evighet. Redan att vrida ur håret innan man går ur badet är svårare när man använt balsam. Jag antar att det är beläggning från silikonet i balsamet, men jag undrar om det inte är en anledning till att många av mina vänner upplever att deras hår tar mycket längre tid att torka än vad mitt brukade göra - att balsam försvårar torkningen.


Just nu spelas: Weezer: "No One Else" från Weezer (the blue album)


Kommentarer
Postat av: Free Fashion Pia

Sluta med balsam som har silikon i!

2008-10-06 @ 10:09:37
URL: http://freefashionblogg.blogspot.com/
Postat av: Evis

Det har alla sorter i princip, även de dyra, undantaget är LUSH grejer och en del "hälsokostgrejer". Alla som har ett -cone i slutet av något av orden i uppräkningen innehåller någon form av silikon.

2008-10-06 @ 10:19:30
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Anna Kittybloggarn

Jag kan inte tänka mig att avstå balsam. De gånger jag inte kan ha balsam i håret känns håret som tagel. Jag har bara balsma i topparna eller alternativt i det långa och topparna, men absolut inte i hårbotten. Tycker inte jag märker någon skillnad i flottighet...



Jag har inte heller märkt någon skilland i torktid eftersom jag i stort sett jämt har balsam. Eller jo, när jag haft kort hår torkar det snabbt nu när jag har långt hår igen torkar det långsamt. Men dropar gör det inte när jag torkat med handduk.



Hehe, snacka om metadiskussion. Balsam och torktid. :)

2008-10-06 @ 10:23:13
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: Maritha

Hmm, det har jag inte tänkt på, att tvätta mitt hår utan balsam skulle bli katastrof. Jag vet bara att Body Shops inpackning med poppy seeds är riktigt bra även om den luktar lite unket och eftersom jag bara tvättar håret en gång i veckan så blir det inte så dyrt att köpa.

2008-10-06 @ 10:42:10
Postat av: mallis

Balsma gör inte håret fett, bara om du använder det fel. Altså tar för mycket och inte sköljer ordentligt.Alt köper billigt skräp. Att det droppar är för att hårstråna är stängda, så de inte absorberar vattnet på samma sätt. Ett hår utan balsam tar eg längre tid från fuktigt till torrt än ett med.



Det finns frisör prod utan silikon med. tex Hårologi. Men silikon i frisör prod är vattenlösligt det är den stora skillnaden. Tex Fruktis har icke vattenlösligt sillikon. = Då ska du se på fett!!!



heh vilken utläggning. ;)

2008-10-06 @ 14:55:04
URL: http://malliss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0