Om att reta upp folk

Min förra "dagens klädsel" har uppenbarligen retat upp några tjejer till den milda grad att de var tvungna att skriva magsura kommentarer. Så går det när man försöker fixa en lite roligare bild. Hade jag gjort en vanlig rätt-upp-och-ner poseringsbild hade jag förmodligen inte fått några sådana kommentarer; vare sig kjolen eller tröjan har fått den sortens kommentarer förut.
Jag inser att knästrumporna är en orsak (jag påpekade ju dock att jag inte skulle ha haft på mig dem om jag skulle gått ut bland folk), men jag tror inte att de är den viktigaste orsaken, utan att jag bryter mot den oskrivna lagen att man bara får lägga upp bilder på sig själv som är så fördelaktiga som möjligt. Det är klart att det hade sett snyggare ut om jag hade stått upp vanligt, och definitivt "kvinnligare" ut, men jag tyckte det kunde vara roligt med lite rörelse i bilden. Att bryta mot "snygghetskravet" samtidigt som man bryter mot unga tjejers föreställningar om hur "äldre" ska klä sig är uppenbarligen alldeles hemskt.
Men det är okej; så länge jag är glad, mannen tycker att jag är söt och barnen inte skäms så kan resten få tycka lite vad de vill. Sen skulle jag aldrig komma på tanken att lämna den sortens kommentarer till okända människor i deras bloggar; gillar jag inte bloggen kommenterar jag inte och läser den inte igen.

Kommentarer
Postat av: Smilla

Jag tycker att du är en superbra förebild, och att du är cool som vågar sticka ut. Jag läser din blogg för att jag tycker att du skriver intressant + att du har bilder man blir glad av! Det är ju verkligen tragiskt att folk har mage att skriva sura kommentarer om andra i deras bloggar - de måste ju må dåligt och vill väl därför klaga på andra - TRIST.

2008-05-03 @ 15:20:07
Postat av: h-lady

Håller med Smilla.... Dessutom har du fått mig att våga lite mer med mina klädval!

2008-05-03 @ 15:27:47
Postat av: Evis

Tack gulliga tjejer!!!

2008-05-03 @ 15:33:15
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Elisa

Tyvärr är det ju så att folk tycker sig ha rätt att säga anonymt på nätet vad de inte skulle säga rakt upp i ansiktet. Och jag blir ständigt lika facinerad av att människor tror att bara för att inte just de gillar en viss look, så betyder inte det att deras åsikt är ALLAS.

Vi har inte samma stil du och jag- en hel del kläder du gillar skulle jag aldrig köpa, men jag tycker att det är underbart och uppfriskande att se vad du har på dig. Och dessutom så passar det dig och den person du är!

2008-05-03 @ 15:33:48
Postat av: B-M

Din blogg innehåller mycket intressant fakta om historia, sömnadstekniker osv. Har inte hittat nån annan som kan matcha det.
Att kommentera vad som är snyggt från H&M osv (vilket endel bloggar mest går ut på) är ju ingen konst.

Och varför, varför skall det tjafsas om ålder????

Keep up the good work, woman :) !

2008-05-03 @ 15:48:19
Postat av: donnasandra

Haha jag måste skratta. "Du har inte stil" och "du kan inte klä dig" är ju otroligt konstiga saker att skriva! Finns det en mall för vad som är stil helt plötsligt? Det där med att stil och skönhet är något subjektivt kanske är för mycket att förstå för vissa? Ok, jag har fått kommentarer om att jag "inte klär mig modernt" och det måste man tydligen göra om man skriver om kläder (för alla stil- och klädbloggar är uppenbarligen modebloggar). Alla är inte ute efter att klä sig modernt eller att klä sig efter att andra ska gilla det. Antingen inspirerar man någon, annars gör man det inte. Svårare än så behöver det ju inte vara. Ibland måste man tänka längre än näsan räcker så att säga, den egna åsikten är inte allmängiltig

2008-05-03 @ 15:55:01
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Nene

De är bara avundsjuka. Fortsätt vara dig själv och klä dig hur du vill, det är unikt :D

2008-05-03 @ 15:55:27
URL: http://photobynene.blogg.se
Postat av: Maritha

Heja Eva, strunta i småstjejerna utan egen stil.

Jag blir glad och inspirerad av dina kläder. Det har faktiskt hänt att jag har gått och bytt till något roligare när jag sett dina bilder. Ett par randiga strumpor eller färgglada örhängen kan pigga upp det mesta om man inte orkar byta helt. Av någon anledning har jag klätt mig så vansinnigt tråkigt och oinspirerat på sista tiden och då behövs det en inspirationskälla.

2008-05-03 @ 16:19:34
Postat av: Bim H-D

Ja, man hoppar från en blogg till en annan - alla är lika... Är en innehavaren av bloggen med på en bild med Outfit så är det lika, lika, lika... Dvs, det vågas inte stickas ut det minsta från det som andra har... Inte någon liten prick över i:et om man säger så. Är oftast väldigt dålig på det själv - men, ibland orkar man inte heller, ;)
Jag blir bara helt enkelt inspirerad av att titta in hos dig och se vad du är iklädd... och inspirerad till att ta fram symaskinen och göra något eget, igen... Inte se samma lånade bild på blogg, efter blogg, efter blogg, efter blogg... och ingen av dem har sett den tidigare, näää... öhhh...
Må så grankott... fortsätt!!! DU är inspirationen egentligen - inte de... för tänk vad vi lär oss som tittar in HÄR, inte där!

2008-05-03 @ 18:39:57
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: Linda

Helt stört. Läste precis igenom kommentarerna i det inlägget för att se vad allt handlade om: Herregud, vad har människor för sig egentligen? Tråkigt att du ens ska behöva skriva ett sådant här inlägg. De vet ju helt enkelt inte vad de pratar om.

2008-05-03 @ 22:17:16
Postat av: Vingla

Har man inget snällt och skriva behöver man inte komentera alls. Förövrigt tyckte jag den outfiten samt posen var riktigt trevliga. Sånt vill man se mer av o bloggvärlden.

2008-05-03 @ 23:23:18
URL: http://vingla.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag håller naturligtvis med om att det är urkorkat att skriva sådana där kommentarer. Men vi vet ju sedan förut att normen för det tillåtna är sträng.

Däremot håller jag inte riktigt med om att man inte får ge negativa kommentarer i en blogg. Jag vet att normen är "skriv något snällt, låt bli annars" men ja kan inte riktigt acceptera den. Nej, jag menar inte att man ska gå in och kommentera alla outfits som man inte tycker är snygga. Däremot tycker jag gott man kan få bemöta åsikter som framförs i bloggar. Det är ju genom kommunikation dynamik uppstår. Det behöver ju inte bli elaka hatkommentarer för att man säger "så där tycker inte jag". Jag förstår inte varför allt måste vara så förbannat trevligt alltid, eller egentligen varför diskussion måste uppfattas som otrevligt. Jag skulle tycka det vore roligare att bli mer motsagd i min blogg. Ibland tar jag upp saker som det finns olika uppfattningar om och då kommenterar nästan bara de som tycker lika. Synd!

2008-05-04 @ 12:57:40
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

Jo, jag tycker också att man kan kommentera inlägg negativt, eller snarare emotsägande, men det bygger ju på en idé om dialog och en sådan etablerar man ju inte genom att säga "fy fan vad du är dum/ful/korkad".
Sen tycker jag att om det från början framgår att jag inte har ngåot gemensamt med bloggens författare och inget utbyte av att läsa den, då slösar det tid att kommentera.

2008-05-04 @ 15:47:32
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; nä det är klart det måste bli dialog! Men jag är nog elakare och mer lättprovocerad än du. Minns att Gunilla sa det första gången hon träffat dig; "Till skillnad från dig så verkar Evis vara en positiv och vidsynt person!"

2008-05-04 @ 16:31:15
Postat av: Evis

För att använda en kod från chattvärlden: *ASG*, vilket skall uttydas "asgarvar".
Jo, jag är nog både "positiv och vidsynt", men det har ju inte bara bra sidor, till exempel gör det ju att jag kan se världen gå åt helvete utan att göra något för att ändra den.

2008-05-04 @ 16:54:43
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0