Ju mer jag ser den, desto mer vill jag ha den

Den här klänningen från Urban Outfitters alltså, nu på rea för 40 pund.


Bild:www.urbanoutfitters.co.uk

Men efter brevet från försäkringskassan igår, där de meddelar att de tänker sänka min sjukskrivning från 50% till 25 % så får vi ärligt talat vara glada om vi kan bo kvar där vi bor. jag är nämligen inte frisk nog för att jobba mer än halvtid. Det står det till och med i alla läkarutlåtandena, inklusive försäkringsläkarens. Men det står också att om ny sjukdomshämmande medicin sätts in så kan jag på sikt kanske återfå 75% arbetsförmåga och då är det ju fullt rimligt att bestämma att jag nu, innan någon medicin satts in, eller hunnit verka, anses ha den förmågan. Eller inte. Jag har skrivit ett brev och påpekat felaktigheten i resonemanget.
   Men hade jag inte fått detta dråpslag så hade jag nog köpt den här klänningen; den skulle vara perfekt till höstens fester (vilka då?).

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Jag blir så upprörd, det är så vansinnigt! Men jag är inte förvånad, jag satt ju och gick igenom pärmvis med fall härom året med obegripliga beslut. Överklaga, förstås. Den enda trösten är att tydligen fler överklaganden har gått igeom på senare tid. Sen tycker jag att läkarna borde lära sig att vakta om sina ord när de vet att handläggarna just letar efter något att haka upp sig på. Men de är väl pressade förstås. Få ned sjukskrivningstalen är ju huvudsaken.

2008-05-28 @ 10:14:19
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Än så länge är det inget beslut, så det kan ju hända att mina påpekande får dme att tänka om innan själva beslutet.

2008-05-28 @ 10:28:27
Postat av: Annaa M

Ok. Usch, det är så hemskt med försäkringskassan, man känner sig alltid i underläge. Har i alla fall samlat ihop de papper de vill ha av mig nu. Gäller bara att få iväg dem också. Blir ju nollad annars.

2008-05-28 @ 11:15:44
Postat av: Evis

Man är ju i underläge, eftersom de t ex i mitt fall bestämmer om huruvida vi har råd med både mat och hyra fast jag är sjuk.

2008-05-28 @ 11:25:02
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Telefonissan

Har hört av jurist att det rent statistiskt är rätt lönande att överklaga Försäkringskassans beslut. (Fast det här var visserligen inget beslut.) I alla fall så är det en bland mydigheter tydligen ovanlig organisation på så vis att ganska stora bestut fattas på relativt låg nivå.

2008-05-28 @ 15:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0