Jäkla stora väskor

Jag har, som ni kan se av rubriken, inte fallit för trenden med gigantiska handväskor. Jag har aldrig varit någon handväskkvinna och att ta en vanlig handväska och förstora den tre gånger har inte gjort dem mer tilltalande i mina ögon. Jag förstår inte heller varför man skulle vilja släpa omkring på vad som motsvarar en packning för en hel helg varje dag, även om de säkert är praktiska när man ska just resa bort en helg, eller flytta allt sitt bohag bit för bit med kollektivtrafiken...

image735
Bild från Chloes höstkampanj

Men om jag hittills bara har tyckt att de är fula och skakat mitt huvud oförstående har jag nu fått en mer personlig anledning att avsky dem:
Tonårstjejerna tar med dem på rockkonsert! Ner på ståplats!! Där står de sedan och dansar och hoppar och dänger i sin tunga väska med rätt hårda hörn in i bredvidstående. Bredvid mig stod en sådan: blonderad, solariebränd, leggings, ballerinaskor och stor, hård läderväska som hon dunkade in i mig i takt med musiken - jag har blåmärken på höger lår. Framför mig stod två tjejer med något mindre handväskor, men med hårda hörn, som de slängt upp över axeln och sen dunkade i dem de kom åt.
Med risk att låta som en stofil: Varför inte ta och lämna in sin gigantiska väska i garderoben; där man oftast redan lämnat in sin jacka? Det måste vara bekvämare att inte behöva ha en sån hängande på armen när man dansar. När jag började gå på konserter fick man inte ta med väskor in och jag ser en del fördelar med det. Det såldes heller inte öl på konserter i kommunens lokaler, för att byta ämne - jag kan se vissa fördelar med det också.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Hade just kontakt med en kille som varit på ett par konserter i England. Där hoppade man inte! Skönt! Även lätt inkontinenta kan gå på ståkonsert och man kan även slippa blåmärken. Jag tycker hoppandet är minst lika fånigt som de stora handväskorna!

Jag går ju omsider omkring med rätt stora handväskor, även om den dagliga oftast är en liten axelväska. Och naturligtvis har jag liten axelväska på konsert, så liten som möjligt. Ett tag bar jag ju allt i jackfickorna, men eftersom man får ha med sig hur stora väskor som helst in på ställen men inte den tunnaste lilla jeansjacka så vågar jag inte det längre. Inte kul att stå där med mobil och plånbok i handen! (Även om det var något som var inne här för ett par år sedan bland en del tjejer kring 16-17; bära allt i händerna! Såg hemskt fånigt ut med ett gäng tjejer med händerna fulla av nycklar, mobiler, filofax, en och annan skolbok. Och ohyggligt opraktiskt.)

Ett problem med för små väskor är att man då ofta behöver en extraväska med sig. Ett bra tag gick jag omkring med liten handväska nedlagd i tygkasse, det var också rätt fånigt!

2008-03-08 @ 19:19:04
Postat av: DONNASANDRA

Jag gillar stora väskor mycket bättre än små, men det finns ju fortfarande en gräns för hur stor den får vara. Jag är nog en sådan person som älskar att ha väskan fylld med (o)nödvändiga ting, trots att det ger mig ont i ryggen ;-) Håller iaf med om att man ska lämna väskan någon annanstans på konserter etc, för allas trevnad! Man får ju tänka lite på andra när man ska befinna sig i begränsade utrymmen! Hoppas du har en trevlig lördagskväll!

2008-03-08 @ 19:34:03
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Evis

Det var inte så många som hoppade just där vi var, men man stampade takten och dansade lite och svängde fram och tillbaka och då kan man få rätt bra schvung på sin väska.

2008-03-08 @ 21:04:00
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Maritha

Jag gillar stora väskor eftersom jag får plats med alla böcker och block i dem när jag är på universitetet men när jag är "civil" så har jag så små väskor som möjligt eftersom jag har problem med axlar och armar som glappar och gör ont om jag bär för tungt. När jag går på spelningar brukar jag inte ens ha en väska utan stoppar lite pengar och kort i en sån där liten metallbox och stoppar sedan ned den tillsammans med nycklar och annat nödvändigt i byxfickorna eller BHn, så har jag gjort sedan tidigt 90-tal och jag lär fortsätta att göra så. Det är rent ut sagt ett jävla sätt att släpa på en stor väska på en spelning.

2008-03-09 @ 15:35:20
Postat av: Free Fashion Pia

Att du inte sa till väskdängarna på skarpen! Jag hade blivit fullständigt vansinnig.....

2008-03-09 @ 21:11:47
URL: http://freefashionblogg.blogspot.com/
Postat av: Monika

De (väskorna) är också jobbiga när folk står med dem på spårvagnen och inte tänker på att alla som sitter inom en meters radie får dem i ansiktet. Gäller även stora ryggsäckar, och folk som slänger med håret.

2008-03-12 @ 08:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0