Huvtröjor

Eller luvtröjor, som de flesta verkar säga här i Göteborg. I alla fall: jag har tänkt på att i alla fall jag aldrig använder själva huvan. Jag tänkte lite extra på det idag när jag skulle kliva av tåget och såg en kvinna som kämpade med huvan på sin tröja, huvan på sin jacka och en sjal. Precis sådär har man ju själv gjort massor av gånger: fått trixa med huvan på sin tröja för att den inte ska bli en knöl i nacken samtidigt som man måste ta hänsyn till kapuschongen på jackan. och inte använder jag någon av dem. Att jag inte använder huvan på kappan beror på att den blåser av jämt eftersom den är ganska vid och saknar dragsko, min huvan på tröjan har jag aldrig använt.
Hur är det med er? Gör ni det? Känner ni någon som gör det? Vad utmärker en person som använder sin huva?

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Å huvknöl under jackan är ingen höjdare. På jackor är det användbart tycker jag.

2008-03-14 @ 19:22:46
URL: http://whythis.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag måste jobba hårt för att få huvan utanpå eftersom jag redan är så kutryggig att jag ser puckelryggig med den innanför. Jag drar ofta på mig tröjhuvan när jag går och handlar eller på väg till t-banan. Särskilt vintrar som denna när man inte behövt någon mössa.

Och som sagt huvtröja anser jag att det heter. En luva är en mössa, en huva har just den form som överdelen på en huvtröja har. Typ tehuva. Det är nästan så att jag föredrar hoodie framför luvtröja. En luvtröja borde enligt mig vara en tröja med en typ tomteluva fästad vid halsen. Det skulle väl iofs också vara möjligt...

2008-03-14 @ 21:18:08
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

"Huvtröja" får mig att tänka på sån där huvhårtork å andra sidan. Jag har nog aldrig haft någon huvtröja där huvan suttit bekvämt på huvudet, kanske är min hals för lång och/eller mitt huvud för stort för det drar alltid neråt-bakåt.

2008-03-14 @ 21:31:11
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Kajsa

"Särskilt vintrar som denna när man inte behövt någon mössa."

Va? Du, Annaa, måste bo i Skåne... Jag använder fortfarande mössa regelbundet, dock lite mindre de senaste veckorna. Jag lämnar inte hemmet utan en mössa på mig eller i väskan. =)

2008-03-15 @ 13:00:14
URL: http://whythis.blogg.se
Postat av: Annaa M

Kajsa; men då får man ta i beaktande att jag inte måste ut i ottan i ur och skur!

2008-03-16 @ 12:49:43
Postat av: ullisen

hmm. det känns lite läbbigt med folk som använder huvan på sin sweater tycker jag. men, jodå. jag har gjort det själv... fast jag föredrar hoodtröjor utan hood. sitter snyggare under jackan som nån skrev.

2008-03-16 @ 16:19:50
URL: http://akirllu.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0