Inga kläder

Temperaturen har nu nått den nivå i vår lägenhet att kläder inte längre brukas. I alla fall inte så länge det inte är någon hemma.
Vårt hus är byggt 1979 eller 1980 och då byggde man för att spara energi genom att fånga och bevara solvärmen. Min styvfars hus är byggt samma tid och behöver bara en rätt liten solcellspanel för uppvärmning av dusch, tvätt och diskvatten under sommarhalvåret. Här skulle man förmodligen kunna göra likadant utan problem, eller driva någon motor med min personliga överskottsvärme.

Kommentarer
Postat av: Maritha

Det är fördelen med att bo i ett hus från miljonprogrammets storhetstid (1968). Väggar, tak och golv är av betong med dålig isolering så det är svalt, så svalt att raggsockorna är på större delen av året.

2008-06-02 @ 09:37:27
Postat av: Annaa M

Hemma hos oss i hus byggt 1959 är det nu klockan 9:45 med en temperatur på dryga 20 utomhus för kallt att sitta i kortärmat vid datorn. Funderar på om man byggde lite annorlunda i Göteborg. Vår lägenhet på Fjällgatan, hus byggt 1972, var ju så varm att den blev outhärdlig på sommaren. Nu skulle det ju inte fallit oss in att gå utan kläder ändå, men det hade liksom inte hjälpt mot det värsta, att själva luften kändes för tung och kvalmig. Särskilt Mellan fick ångest och trodde hon skulle kvävas. Minns första natten vi sov här och jag tyckte det var så lätt att andas!

2008-06-02 @ 09:52:52
URL: http://annaamattsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0