Så jättekul

Jag kan bara inte låta bli att asgarva när jag går in och läser på Aftonbladets chatt med "modeexperten" Linn Gustafsson. Inte för att hon säger dumma saker, för det gör hon inte, utan för att vi ju diskuterade det här i bloggen igår; det faktum att vissa människor anser att man som kvinna måste ha ett par blå jeans och en vit t-shirt.

Från chatten:
"Madeleine säger: Vilket plagg tycker du alla tjejer ska ha i garderoben?
Linn Gustafsson säger: En svart klänning är ju ett måste, funkar bra både till vardag och fest. Sedan måste jag ju också säga en vit t-shirt och ett par mellanblåa jeans med grym passform. Nu blev det tre plagg men... :)"


Precis det Annaa kommenterade om och Ioanna hängde på igår.

Jag äger faktiskt en svart klänning. Som jag aldrig använder, eftersom svart i närheten av ansiktet är en dålig idé om man inte antingen har starka färger i sig själv eller använder mycket smink för at tkompensera. På de flesta av oss får svart nära ansiktet oss att se gråa och färglöst glåmiga ut. Blåjeans äger jag ju också, men inte såna där "lagom", mellanblå som alltid avses. Det är svårt att hitta ett par med "grym passform" dock, om man har bredare höfter än midja; jag fick ju måttbeställa mina. Och ingen vit t-shirt.

Jag menar inte att det är fel att ha dessa plagg, de är säkert ofta användbara till och med, men att säga att de är ett måste för alla? I min garderob är en v-ringad vinröd topp med trekvartsärm ett måste, men inte försöker jag göra det till en "naturlag".
Jag kanske skulle göra det; en lista på vad alla bör ha i garderoben, baserat på vad jag tycker är snyggt på mig själv - det kommer nog en sån imorgon.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Och så de svarta basbyxorna som alltid förväntas vara raka eller snarare rätt vida med pressveck!



Vet inte i vilken vardag en svart klänning skulle passa för mig, med katthår och allt. Men Äldsta har nog några stycken, typ gina, hon är som bekant 19 och väldigt mainstream.

2008-07-23 @ 17:47:16
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Jag tror att alla garderober bör innehålla batik.

2008-07-23 @ 18:12:50
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jag förstår inte hur någon kan klara sig utan en tunnsliten jeansjacka. Mellan upplyste mig för resten att äntligen var min i fas med modet, helt enkelt riktigt het! Synd att den håller på att ramla isär.

2008-07-24 @ 01:09:34
Postat av: Elisa

Jag har ett antal svarta klänningar, men inga blåa jean alls. En vit topp finns också, fast v-ringad och med långa ärmar... och inte är den ett måste i min garderob. Svarta klänningar, däremot, är stapelvara. :-)

2008-07-24 @ 13:27:51
Postat av: joanna

ja! lista!

2008-07-24 @ 16:26:14
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: Sassy

Grrrr...Jag tycker inte att ordet "måste" har med mode/kläder/stil att göra! Det är ett oerhört tråkigt och begränsande ord och jag tycker att mode ska vara så fritt som möjligt!

2008-07-25 @ 20:55:54
URL: http://eurotrash.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0