Versace

Jag har aldrig känt mig speciellt tilltalad av Versace: för mycket 70-talsglamour; ibland har det kännts som den där Festisreklamen där parodier på 70-talets "beautiful people" talar om sitt Festisberoende. Men i deras pre-fall 2008 hittade jag en hel del som jag gillade, och som dessutom går att inkorporera i sin egen garderob även om man inte har råd att köpa originalen.

image434
Bilder från style.com

Klänning ovanpå svart polo och med svarta strumpbyxor såg man mycket av i början på 90-talet, i alla fall i lite halv-alternativa kretsar. Då var det gärna blommiga klänningar från 70-talet i orange och rosa eller grönt och gult. Här är det enfärgat och figursytt och rätt mycket smakfullare. Jag gillar den grå bäst, dels för dess svarta detalj, dels för att man aldrig ska sätta dekorelement mitt på bysten om man har stor byst. Eller möjligen alls. Men säremot tycker jag, som inte gillar polo, att det är fint med bara en vanlig rundhalsad topp till den lila klänningen.

Jag är egentligen riktigt trött på empire-skärning, men i orange och kombinerat med svart polo och helt gudomliga lårhöga stövlar blir det nytt och fräscht. Samma stövlar lyfter hela looken med den svart-vita klänningen.

Midjehöga utställda byxor med ett brett bälte och beige-grå sidenblus med enslags puffärm: det andas 30-40-tal och är ett riktigt snyggt festalternativ för dem som inte gillar kjol och klänning.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Sara

Baby, om jag hade en digitalkamera skulle jag fota alla Versaces skyltfönster när jag går förbi, så skulle du få se hur butt ugly stuff de har. Nu före jul körde de med vit "frackskjorta" a la 80-tal (fast smal och snäv i formen, inte oversized som då) med fastsydd fluga. Allvar.

2008-01-03 @ 00:57:35
Postat av: Evis

Jo, jag sa ju att jag var förvånad över att de gjorde något snyggt.

2008-01-03 @ 12:51:15
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0