Lila

Dagens klädsel går i lila och blågrått. Och brunt, men lila uppfattades länge som en form av brunt; till exempel hade Johan III ett par "violbruna byxor".
Vi var ute en sväng och gjorde av med fem kassar pappersåtervinning; prenumeration på en dagstidning gör att mängden pappersåtervinning i hemmet växer närmast lavinartat som ni vet. Jag testade att ha min lila kofta som ytterplagg och det gick riktigt bra: jag frös inte alls. Nu rörde vi ju oss hela tiden, men vädret är också väldigt milt, något som vi väl tyvärr får vänja oss vid. Det är inte så att det inte fanns milda vinterdagar förr i Göteborg, men de har blivit betydligt vanligare.

image508
Sammetsbasker: H&M
Schal: Stickad av min vän Ragnhilds mamma
Yllekofta: indiska
Skärp: H&M
Kjol: Lindex
Knästrumpor: Surprise Ribs från SockDreams
Kängor: Legaro

Det klagas ibland över att det poseras för lite på svenska modebloggar: det är bara foton tagna rätt upp och ner, gärna i spegeln, och jag gör mitt bästa för att råda bot på detta :)


Just nu spelas: Sister Vanilla: "TOTP"


Kommentarer
Postat av: DONNASANDRA

Jag kan verkligen inte posa! Tycker det blir mer naturligt om bilden är tagen bara som man är, men jag har inget emot posing såklart. Gillar nämligen den här bilden :-D Bilder tagna i smutsiga speglar går däremot bort för min del.

2008-01-14 @ 14:35:06
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Evis

Jag tror på mångfald och att folk får göra som de vill när det gäller deras bilder; det är ju ändå deras bloggar. Jag ville nog mest förklara varför jag, medelålders halvtjocka kvinna, kunde med att posera ;)

2008-01-14 @ 14:37:41
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Telefonissan

Fin bild och vackra färger!

Intressant det där med "violbrunt". Har du exempel på (generell) litteratur om hur uppfattningen om färger kan vara kulturellt olika / ha ändrats?

Jag känner någorlunda till teorier om färgsymbolik och också kritik mot dessa. Men jag trodde nog att själva perceptionen av färger hade varit sig lik...

Fast å andra sidan finns en person som alltid refererar till min khakigröna jacka som "den bruna". Vi har diskuterat grönt och brunt ett otal gånger och ser dem helt enkelt olika.

2008-01-14 @ 14:51:23
Postat av: Evis

Telefonissan: Ska fundera på det; jag återkommer.

2008-01-14 @ 15:05:45
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Erisoph.blogg.se

Du har en jätte fin blogg. Härligt och uppfriskande att se andra än BARA fjortisar som har ett mode intresse. You go! Du har en jätte fin stil dessutom! Kolla förbi oss om du har lust.

2008-01-14 @ 15:39:26
URL: http://erisoph.blogg.se
Postat av: Evis

Tack Erisoph!

2008-01-14 @ 15:56:27
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Sassy

Fina färgkombinationer!

Sedan måste jag säga att jag gillar din underrubrik, den låter så tuff!

2008-01-15 @ 11:19:52
URL: http://eurotrash.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0