Dagens klädsel - nu även med katt

Eftersom jag började undervisa klockan 8.15 hade jag inte tid att ta foton i morse. Det är en hemsk tid för föreläsningar - inte för mig personligen, jag är vaken och har fem minuter till jobbet, men för dels Maja som måste gå upp tidigare och inte, som hon säger: "vill vara sömnig på dagis", dels studenterna som ofta har betydligt längre resväg. De är ju dessutom de flesta mellan 18 och 22, en period där man brukar ha mycket svårare att komma upp på morgonen än i fyrtioårsåldern. Fast det varierar nog, i mitt fall var det när jag flyttade hemifrån som tjugoåring som jag utvecklades till den käcka morgonmänniska jag är idag.

Men nu var det ju kläder jag skulle skriva om. Och katt. Eftersom jag varit borta ett par timmar var det ingen hejd på uppvaktningen - tills han upptäckte kameran i bokhyllan vill säga. Jag är tacksam för att jag fick några foton.

Uppvaktning:

image539  image540

Undersökning:

image541

Örhängen: Kicks
Armband: Glitter
Topp: Gina tricot
Kjol: hemmasydd
Yllestrumpbyxor: Lindex
Curlingkängor: Mantere

Nu är frågan: ska jag jobba nu (vilket jag borde) eller se på herrarnas korta program i Konståknings-EM på tv?

Just nu spelas: The Smiths: "Heaven knows I'm miserable now"


Kommentarer
Postat av: Maritha

Jag får bara svårare och svårare att gå upp på morgonen, är det hemstudier som gäller brukar jag ställa klockan på 10 och med lite tur dryper jag upp ur sängen vid 11. Det spelar ingen roll om jag går och lägger mig 00.30 eller 02. I morgon börjar jag kl 10 så jag måste upp kl 8, stackars mig men upp kommer jag alltid.

Jag önskar att mina föreläsare var så fina som du är när du jobbar. Etnologisk instutitionen här i Stockholm verkar inte locka de modeintresserade annat än Ulla Brück som har en kurs som heter "kläder, kropp och identitet".

2008-01-23 @ 13:27:08
Postat av: Annaa M

Mysko katt det där...

Elände med tidiga möten och föreläsningar. Jag har blivit morgontröttare med åren, mycket! Särskilt på vintern.

Maritha; tihi, den kursen minns jag, undrar om den har förändrats på 31 år.

På min tid tävlade man nog främst i att ha märkvärdigast stickade koftor. Jag låg bra till med min halländska gubbakofta.

2008-01-23 @ 13:34:59
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Maritha

Annaa; det har jag svårt att tänka mig, inga större förändringar iaf med tanke på att Hellspong forfarande kör samma gamla race enligt de lärare vi har som hade honnom för 20-30 år sedan.

2008-01-23 @ 15:56:45
Postat av: Sassy

Söt katt! Mina katter gillar att vara med på mina outfit-bilder. Och den ena gillar att bli plåtad över huvud taget, han kråmar och har sig så fort någon riktar en kamera mot honom.

2008-01-23 @ 17:54:41
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Maritha; bara lokalerna då som är "nya", vi höll ju till på Djurgården. Behändigt med tanke på alla rundvandringar på Nordiska Museet och Skansen. En skillnad är förstås professorna, det var på min tid fortfarande Mats Rehnberg, känd som domare i 10 000-kronorsfrågan i TV:s barndom. Han gick omkring i en märklig rock, en gammaldags lång omlottknäppt butiksrock i brun och vitrandigt kadettyg!

2008-01-23 @ 20:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0