Så här vill jag se ut i höst

Nicole Fahria:

image641
Bild www.vogue.co.uk

Det lär inte ens bli svårt; jag får väl sy mig en ny, knälång, mörk yllekjol och sen gäller det bara att hitta en tillräckligt tunn stickad kofta för att det ska funka med bälte. Kanske måste jag sticka en själv, men då får vi väl se det som en utmaning. Jag tror det skulle passa utmärkt med något av de gamla mönstren från Bohus stickning. Annars har jag nästan säkert något liknande i mina stickhäften från 40-talet. Jag gillar mönsterstickning med olika färger, tunnt garn och tunna stickor. Fast stickning är inte så bra för mina axlar, armar och handleder.

Kommentarer
Postat av: ingela

Drops rundstickor är guld för axlar och armar. I princip enda jag använder. Skulle sticka den på rundsticka, sy mitt fram med symaskin och klippa upp för knäppningen. Enkelt :)
/Ingela, febersjuk och orkar inte ens blogga om det...

2008-02-14 @ 22:32:07
URL: http://ingelasmobil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Visst ser det ut som bohusstickning! Min far hade en kusin eller liknande som stickade det professionellt så att säga. Inte på rundsticka tror jag utan med utökat antal strumpstickor. Det märkliga var att hon var riktigt tung reumatiker, hennes händer var alldeles krumma, fattar inte hur hon kunde.

Sant är ju att rundsticka är betydligt mindre belastande för axlarna än raka stickor. Med rundsticka kan man sticka vilka mönster som helst. Minns du Mannens vackra shetlandströja med svart mönster mot liksom flytande blått?

2008-02-14 @ 23:20:04
Postat av: B-M

Fint! Odd Molly har ju liknande koftor också, om de är tjocka eller tunna vet jag dock ej.

2008-02-15 @ 09:23:59
Postat av: Katarina

Jag med! Minus bältet.

2008-02-15 @ 09:42:56
URL: http://katarinaknits.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0