Kjolidéer

Efter att ha tittat på i princip alla visningar som lagts upp antingen på style.com eller vogue.co.uk kan man konstatera två saker med säkerhet: det ena är, som nämnts, att kjollängden har flyttats ner till knät från att ha legat i höjd med troskanten ett par säsonger; det andra att klänningen är på väg ut. Det fanns förstås fortfarande aftonklänningar och cocktailklänningar, men för dagkläderna var det kjol som gällde.

För mig känns det som att ordningen återställts. Jag var glad när de små klänningarna började dyka upp i butikerna, eftersom empireskärning förvisso gör att bysten ser större ut (=dåligt), men också döljer en hel del valkar därunder. Ren A-linje är jag mindre förtjust i eftersom det funkar så dåligt när man har större byst. Men ändå: klänningar känns för mig främst som en sommargrej och de har ju inte alls den variationsmöjlighet som man har med kjolar där valet av överdel kan ge helt olika uttryck.

Kjolar är ju, som jag hävdat förr, väldigt lätt att sy och har man som jag källor till billigt ylletyg kan man uppdatera sin garderob för ett par hundringar (foder och dragkedja kostar ju också). Om man vill ha hög kvalitet, annars hittar man billiga kjolar för detsamma eller mindre på kedjorna förstås.
Eftersom jag vet att jag kommer bli sugen på nya kjolar så samlade jag ihop lite bilder på olika sätt som man varierade rätt vanliga kjolar hos de olika modeskaparna.

image649
Bilder från www.style.com

Och ja, jag vet att jag missat ett "t" i kontrasterande, men när jag såg det hade jag redan slagit ihop alla lagren i bilden och sparat den så.


Just nu spelas: Hanoi Rocks: "MC Baby"


Kommentarer
Postat av: Bim H-D

Jaha, angående detta med kjollängd...
Började ifjol jaga jeanskjol. Vanlig jeanskjol, ej en mus-i-kanten-kjol... Anser att det är för, ja vilka? När man är närmare pensionen än 20-årsåldern är det patetiskt med SÅ korta kjolar JA. Dock HAR jag sett de som varit 10-15 år äldre än mig som gått runt i sådana kjolar och det är INTE snyggt, nej... (anser jag ;))
Men, hittat något kjol? Nähä, nopp, not, nej, nein - välj vad du önskar ;) Det finns de där mus-i-kanten-kjolarna och de som är över knät, eller hellånga. Hellång har jag så det är jag INTE ute efter... Jag VILL ha en som är kort, men inte FÖR kort, suck... Finns det inte en enda i detta avlånga land månne???
Må så gott... värmländskan Bim, som dock skulle behöva en svart enkel yllekjol, ja... ;)

2008-02-17 @ 10:56:57
URL: http://www.sjoebacka.se
Postat av: Evis

Det kommer nog, eftersom det är så dominerande på visningarna.

2008-02-17 @ 11:06:27
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Monika

De är fortfarande lite för korta för mig. Eller kanske inte, med tanke på att jag är 20 cm kortare än modellerna.

2008-02-18 @ 08:16:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0