Primark

Den brittiska lågpriskedjan Primark har det senaste året hyllats både i svensk och engelsk modepress och dito bloggar. Alltså planerades ett besök på den stora butiken vid Marble Arch. Min reaktion? Jaha.
Av den omtalade modegraden såg jag inte mycket, det var som en korsning av Gina Tricot, valfri svensk postorderfirma och Ullared. Fast jag tycker att Ullared är roligare för de har mer grejer. Det enda som jag tyckte stack ut var klänningen som Sandra skrev om. Den var dock betydligt kortare än vad det ser ut som på bilden, modellen står ju framåtlutad. På mig som har både stor byst och lång överkropp skulle den förmodligen knappt ha täckt rumpan. Men den var fin och såg förhållandevis välsydd ut; på Sandra som är kort och nätt hade den förmodligen varit jättesöt.

Jag köpte en blus och två par underbyxor och de ena paret var så söta på att jag önskar att jag köpt fler. Eftersom de kostade 1,50 pund så hade det varit en bra investering. Blusen, som kostade 8 pund, ser ut så här:

image853


Helt okej, fast lite för trång över bysten - jag hade inte möjlighet att prova den innan eftersom kön till provrummet var ca 100 meter lång (genom hela butiken) - men det tänkte jag lösa med att ha min mest tillplattande bh och sätta i trycknappar mellan knapparna. Hjärtana är hur som helst söta och jag tänkte ha blusen till någon av mina raka knälånga kjolar och mina chockrosa pumps. (Och strumpbyxor förstås, jag går inte barfota i pumps; för trashy.)

Kommentarer
Postat av: Bim H-D

Hm, dock verkar knappen sitta rätt ok, ändå... Nästan mitt över bysten.
Finns det något värre än när de har lyckats sätta knapparna så att det BLIR en glipa mellan bysten, eller hur uttrycka det? En ovan bysten och en under, ungefär... Snacka om att jag anser det felsytt då!!! Ungefär i stil med att rutor INTE stämmer på blus/kjol mm... Kan reta mig till - ja, ungefär :)
Må så grankottt... oki, rutfel KAN vara meningen, då ok - annnars not...

2008-04-20 @ 19:05:36
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: Evis

Jo, den sitter mitt på, men det glipar under och över när jag rör mig. Ska hitta tryckknappar någonstans i mina samlingar bara.

2008-04-20 @ 20:08:25
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Förstår som sagt mycket väl att du inte var impad av Primark. Jag förstår inte alls den svenska hypen. Tycker du ger en rätt bra beskrivning av hur det ser ut i en typisk Primark/Penny´s butik. Det har dock blivit bättre, nästan allting hänger, förr kunde man få stå och leta kläder ur stora travar. Men som sagt, deras underkläder är bra, särskilt de i syntet! Och man kan ju göra fynd, som min klarblå väska som du sett och som jag betalade 3 pund för.

2008-04-20 @ 22:06:00
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: DONNASANDRA

Det verkar verkligen vara blandat. Jag har själv aldrig varit inne i en Primark-butik, så det vi i Sverige ser (om vi ej varit i England) är ju de finare plaggen. Samma är det med amerikanska Forever 21, när jag var i en av deras NYC-butiker var jag tvungen att gå för alla plagg hade trådar hängande från sig och allt såg riktigt dåligt ut. På hemsidan kan man ju lätt hitta godbitarna lättare. Du lyckades iaf hitta en ursöt blus, men synd att klänningen inte var så lång. Söt du är som skriver så, och jag är inte bara kort jag har kortkorta ben också så jag får se om jag ska Ebaya en ;-)

2008-04-20 @ 22:18:01
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Sassy

Vad kul med en Londonresa! SJälv ska jag dit i augusti och jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar!

Ang. Primark så var jag där förra sommaren och jag måste säga att jag älskar den affären! Men så är jag en riktig budgetshoppare...Visst, det fanns en del skit och en del som bara såg trashigt ut, men jag hittade jättemycket fint, som påminde en del om H&M:s kläder och det fanns mycket som passade mig och min smak. Så jag ser fram emot ett nytt besök där i sommar! Och blusen du hittade var riktigt söt!

2008-04-21 @ 09:33:26
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Evis

Jag tror att jag hade gillat Primark mer om det varit mer trashy faktiskt - nu var det för likt H&M och Gina. Det fanns jättesöta klänningar, men jag har så många redan.

2008-04-21 @ 10:18:40
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; jag förstår vad du menar. Jag skulle nog inte köpt de där rami-kläderna för några år sedan om jag inte fått trängas med en bunt tanter från Dublin Norra
för att komma åt dem i drivorna... Hade de hängt på klädställningar hade jag bara kollat på hur dåligt tyget var, hur enkel konfektionen var, hur många de var!

Men som sagt; allvarlig varning för strumporna! Damsockor övergår i barnstorlek efter en försiktig fintvätt!

2008-04-21 @ 12:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0