Vad blir timpenningen?

På Lindex kan man just nu köpa denna rätt söta kofta. Den är rätt fin och också rätt trendig med sina 3/4-långa trumpetärmar och sitt "etniska" mönster. Inte för att jag skulle ha den på mig, jag är helt inne på 50-talsinspirerade tunna cardigans med rund hals just nu, men fin i alla fall. (Kommer förresten någon ihåg boken "Vikingamönster i stickat" som kom för några år sedan? En del riktigt snygga saker där i samma stil.)

Men
det var inte det jag skulle skriva om, utan om hur i helsike man kan få en handstickad tröja för 400 spänn?? Efter garnkostnader, frakt och butikens påslag har jag svårt att tänka mig att det blev många kronor i lön till den som stickade.
Jag vet förstås, som alla andra, att det alltid är någon annan som får betala för våra billiga kläder, med usel lön och usla arbetsförhållanden, men det blir extra tydligt när det rör sig om stickning, som är så mycket mer arbetskrävande än att sy.

Nä, hellre maskinstickat och så får jag sticka själv om jag absolut vill ha handstickat.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Katarina

Fast jag tror inte på att den är handstickad. Möjligen att man använt sån stickmaskin som man driver för hand. Nu har jag ju inte sett den på nära håll och inte heller insidan, den skulle ju avslöja om den är handstickad eller inte.

2008-02-06 @ 13:46:16
URL: http://katarinaknits.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0