Tvingades byta stil

image112
Precis här blev min resväska stulen. Obs att bilden är 25 år gammal. Inget har förändrats sedan dess förutom själva bussarna.


En intressant upplevelse är det att bli bestulen på sitt bagage. Förutsatt att det sker på hemvägen och att man bara varit borta över ett veckoslut och att man får bra ersättning. Det hände mig för snart ett år sedan och jag fick både ursäktskompensation från irländska bussbolaget och ersättning från mitt försäkringsbolag.

Intressant blir det när man tar med sig sin lista och sina tusenlappar och går ut på stan för att köpa nytt. Vad var umbärligt och oumbärligt?

Så här ett år efteråt har jag glömt vilka linnen jag hade innan så där blev ersättningsköpen uppenbarligen lyckade.  Likadana jeans kunde jag köpa till halva priset och i en storlek (mindre) som passade mig bättre, samma med en huvtröja, anledning till halleluja moment. Kjolen blev en uppgradering från att . till Imitz (75% rea), svart färdiganvänd volangkjol till väldesignad singoalla.

Den svartvita hundtandsmönstrade omlotttunikan från Lindex var inte aktuell att köpa tillbaka. Den fungerade bra på en lite snyggare pubkväll på Irland (min kompis Veronica är damigare än jag och man vill ju matcha lite i alla fall). Men den var färdiganvänd i Sverige. Redan sedan kvällen på Gay Straight To Hell, numera nedlagd inneklubb på Respect i Göteborg. Då det kom fram en ung kille som lade huvudet på sned, log och frågade om jag köpt min tunika på Lindex. Varför frågar man om sånt? För att han stod där själv och kände igen den? Då behövde han ju inte fråga. För att han kände igen ett tantigt konfektionsplagg även i dunkel och hånfullt ville tala om att varken det eller jag hade något på den coola klubben att göra? Ja, jag antar det. Hoppas någon i den östeuropeiska familjeligan i Limerick fick mer glädje av den.

Köpte en vid mullvadsfärgad organic cotton-tunika på H&M i stället och två kulörta linnen att ha under. Mycket bra köp!

Problemen blev skjortorna. Den älskade naturfärgade i rami/bomullsblandning fann ingen ersättare som ens liknade den förlorade, köpt på nätet från butik jag glömt, det var så länge sedan. Faktiskt inte heller de rätt enkla halvlånga figursvängda linneskjortorna med hellånga ärmar från Ellos, en svart och en mörk natur. Jag letar faktiskt ännu men har inte ens hamnat i närheten. Konstigt. Så lite jag begär. Inte för grovt, inte för tunnt tyg, långa ärmar, krage, lite figursydd men inte åtsittande, vanlig skjortlängd, alltså inte kort bluslängd. Ska det vara så märkvärdigt???

Jag tvingades faktiskt mitt i säsong ändra en del av min stil pga av den stölden. Det blev inte alls lika självklart att välja skjortor utanpå linnena eftersom hälften av mina gångbara skjortor försvann och inte kunde ersättas. Borde fått lite pengar av irländska bussbolaget för det också!

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Kanske någon av hampaskjortorna på minni kan funka?

2007-11-26 @ 18:08:08
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; ska testa. Observera människorna på bilden för resten. Det skulle kunna varit i år. Även tjejen i röda byxor. Hon skulle kunnat vara en i den östeuropeiska familjeligan som stal väskan.

2007-11-26 @ 18:20:42
Postat av: Evis

Jag tror att jag måste åka til Irland. Jag hoppas förresten på stilrapporter från Derry.

2007-11-26 @ 18:28:41
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; visst måste du. Eftersom jag ska på smörsångarkonsert på lördagskvällen kan jag lägga ett tungt förhandstips; glittertopp. Funderar på att damma av min från fina damaffären på Linnégatan, bild kommer!

2007-11-26 @ 18:52:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0