Tvätthögar

Oj då, så lätt man vänjer sig! Jag har ju vant mig vid nu att Evis ska vara här först med ett inlägg om dagens kläder eller så. Och att jag ska ha skrivit någonting väldigt sent. Och så är det tomt!

Det är tomt i diverse lådor också beroende på att jag inte tvättat på ett tag. Surt. Det är bara jag som tvättar här. Tvättstugan ligger i nästa hus, ingen annan skulle få för sig att boka tid och gå dit med tvätt själva. Tvättmaskin i lägenheten vill jag inte ha. Det räcker att ha grannens tvättmaskin brummande dygnet runt! Vi har inte plats att hänga tvätt och jag vill faktiskt inte betala för tvätten två gånger; en gång på hyran och en på elräkningen.

Igår läste jag på någon modesajt att vi tvättar för mycket. Kläderna slits, inte minst i torktumlaren. "Bara kläder som man inte är särskilt rädd om ska torktumlas". För ett tag sedan fick jag höra att jag gjort alldeles fel som torktumlat vanliga mjukisbyxor. Varför blir allt så överdrivet? För bara ett par år sedan hörde jag tjejer som ansåg det snuskigt att ha samma jeans flera dagar, de slängde helst i tvätten efter en gång! Nu har det snackats mycket ett tag om att man inte ska tvätta jeans alls. En kille bloggade om att han inte tvättat sina jeans på 9 månader. Ingen kommentar verkade tycka det var konstigt. Runt provrummen på Top Shop igår stank det för övrigt riktigt läskigt av svett.

Ett tips för tvätt; såna där små lappar från Nitor som man lägger i tvättmaskinen för att fånga upp överskottsfärg, Colour catchers. Super. Just nu görs det reklam för dem i TV men jag har använt dem i flera år och säkert räddat flera plagg. Inte så att man plötsligt kan tvätta jeans och vitt ihop, men även när man tvättar i någorlunda samma kulörer kan det ju bli illa om något färgar av sig. Jag har sparat en hel del energi på det sättet eftersom man kan stoppa maskinerna lite fullare.

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Oj, Colour catchers, de har jag aldrig hört talas om. Tänk, de kanske hade kunnat rädda min fina BH från Passionata från att bli syrenlila förra veckan. Måste inskaffas. Är det färgaffären som gäller?

2007-11-29 @ 10:37:19
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; jag köper mina på Ica här i förorten. Under perioder har de varit väldigt svåra att få tag på, brukade köpa ett lager på Torp utanför Uddevalla när jag var där. Men nu görs det ju reklam för dem som sagt, så de borde vara lättare att hitta. 25 kronor kan verka dyrt, men de har räddat kläder för många hundra här genom åren!

2007-11-29 @ 10:44:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0