Något långt i höst

Den här hösten har jag alldeles in i helsike för ont om pengar. Det har inte blivit tal om att göra några impulsköp av saker jag inte egentligen behöver. Eller egentligen och egentligen, och behöver och behöver... Förra året köpte jag flera par stövlar på rea. Borde vara välförsedd för alla vädelekar och tillfällen. Men just nu känner jag att jag behöver ett par halvhöga kängor med dragkedja väldigt kraftfullt. Hittade precis vad jag inte ens sökte igår. Nämligen de här Vagabondkängorna. Kan berätta att de är billigare i vår suberbra skobutik i Högdalen än i den här nätshopen. Men det hjälper inte... Tror jag.

Men jag skulle i alla fall tänka förnuftigt. Bara köpa det som kändes helt rätt för att förnya och känna mig någorlunda rätt i modet. Innan jag riktigt bestämt mig kom Dotter hem från Spanien i en svinsnygg lång huvtröja, köpt för en halv au pair-månadslön. Och jag blev ännu mer övertygad, höstens ovanpåplagg skulle vara långa. Särskilt som jag visste att det  skulle bli en stövelhöst. Jag tillhör dem som pga burkbål och relativt stor byst till smala ben ska se upp med proportionerna. (Därför behöver jag de där kängorna, för resten, för att få snyggare proportioner till en kortare överdel, t ex mina tjocka manchesterkavajer, de går inte att ha till stövlar!)  Det fanns en del tröjor i butikerna men av ovan nämnda skäl kollade jag Ellos i stället. Gjorde tre inköp:



Ettan har fördelen att den är tunn, men känns väldigt lös och stumt syntetisk trots 28 procent mohair. Duger dock för en säsong att se lite snygg ut även vid styrelsebord utan att nödvändigtvis bära kavaj. Jag kan lova att det inte är så strikt  bland damerna kring de statliga styrelseborden som man kanske kunnat ana. Mer om det vid annat tillfälle!

Tvåan är inte så klunsig som den ser ut. Ger tack vare dragskon en något insvängd och smalare linje som alltså kan varieras.

Trean har jag köpt i svart. Hade varit roligare med huva, men men... Använde den som ytterplagg i Dublin i september och kände mig välklädd med svarta stövlar och smala jeans till. Jag kan mycket väl gå på bolagsmöte i den också.

Flera av de långa huvtröjor som funnits i höst är alldeles för stora och tjocka för att få plats under ytterplagg och då blir de plötsligt lite mindre användbara. Granit har en som ser snygg ut, men jag är tveksam till Granits trikå. Mjuk trikå är ju trevligt, men kolla på expediterna innan ni köper! Deras tröjor se skrynkliga och sladdriga ut på. Dessutom korta och fyrkantiga.  Och leggings som inte sluter tajt omkring ett normalben förstår jag inte vitsen med.

Stor varning för övrigt för Ellos vanliga billiga huvtröja i herrmodell. Mellan köpte en i XL herr för att få den riktigt stora looken. Efter två tvättar i 40 grader är den nere i S-M damstorlek, hennes normala storlek, och syntetinnehållet har krupit fram och lagt sig som noppror över plagget. Kan inte reklamera eftersom vi torktumlat. Men nopporna var där innan tumlingen och jag lovar att krympningen sker i tvätten inte i tumlaren. Vilket som så tycker jag att en vanlig enkel huvtröja ska tåla vanlig enkel torktumling. Är man som vi en familj med fyra bärare av dylika plagg, så kan man inte hålla på och hängtorka. De allra flesta brukar också tåla det.

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Nu vill jag också ha sådana kängor.
Och jag som redan har två par kängor (ett par i curlingmodell, ett par lite nättare, både med dragkedja och varmfodrade och rätt tantiga) från Bekväma Skor, bara en respektive två säsonger gamla. Jag kan inte med att köpa fler.
Jag har svårt att betala så mycket för skor som inte är gjorda för specialgjutna inlägg; i min värld delas skor in i två kategorier: billiga roliga och dyra skor för inlägg. De kan också var snygga, men bör ha ett bredare användingsområde än de billiga.

2007-11-13 @ 17:45:22
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Maritha

Jag har spanat in ett par långa cardigans med lite mönsterstickningar på Ellos men jag är rädd för att jag kommer se ut som en övergödd köttbulle med spinkiga ben som sticker ut. Det hade inte skadat om de använde liiite större modeller och inte bara tjejer som ser ut som klähängare. Mutter mutter.

2007-11-13 @ 21:38:09
Postat av: Annaa M

Evis; jag kan som tur är hålla mig nästan i mittfåran än så länge. Måste bara avstå från det mesta av typ ballerina och pumps pga hallux vallux. Gör inte så mycket på pumpsen, faktiskt.

Maritha; ja det är så dumt. Den svarta koftan jag köpte var från nåt slags woman collection men visades ändå på en vanlig normalsmal modell. Sen är det ju så att när de visar på större modeller så är det alltid någon lång kvinna som är lite allmänt kraftig men välformad, inte alls någon normalt överviktig otränad normalperson med diafragma, slappa lår och putmage! Så då blir det ändå konstigt. Undrar om det bakom ligger nån slags rädsla för att ingen skulle köpa kläderna om de visade hur de verkligen såg ut på oss vanliga!

2007-11-13 @ 23:03:33
Postat av: Maritha

Annaa: Du låter som en klon av mig, lägg till löjligt kort överkropp så är vi hemma :)

2007-11-13 @ 23:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0