Mwuahaha - Karolina Skande gör det igen!

Två gånger i samma modechatt till och med!
Vi har ju vid flera tillfällen skrivit om hur dåligt omlottskärning passar på lite större kvinnor, i synnerhet om de är kurviga och har stor byst, se till exempel här och här. Detta är något som varje storbystad och/eller kurvig kvinna vet av bitter erfarenhet. Det hindrar dock inte Aftonbladets sk. modeexpert att ge följande helt vansinniga råd:

Exempel 1:
"Hej! Jag som är en kurvig tjej med rumpa och bröst, undrar vilket klänning jag skulle passa bäst i? Har aldrig använt klänning, men tycker det vore snyggt till nyår :)
Karolina Skande säger: Själv tycker jag det låter som om du har en smashing klänningskropp! Dölj inte dina kurvor utan framhäv dem i en figurnära klänning eller varför inte en smickrande omlottklänning?"

Exempel 2: "Jag är en rejält kurvig tjej som funderar äver modet med tunikor. Jag har stor byst och tycket att det ofta blir för markerat med tunikor som ofta är i empire-modell eller omlott. Bysten är det första man ser lixom. Först kommer tuttarna och sedan jag , leggings till gör ju inte saken bättre...Har du något trick?
Karolina Skande säger: Du har rätt empiremodellen förstorar bystpartiet. Däremot tycker jag att en omlottblus är väldigt fint om man har byst, "

Notera hur den andra tjejen redan vet att omlott framhäver byst, det är därför omlottmodeller ofta är smickarande på en rak figur med ganska lite byst; den ger då illusion av en kurvigare kropp.

Det vet däremot inte Karolina Skande, vars erfarenheter av kläder uppenbarligen bara inskränker sig till hennes egen kropp och vad som passar den. Dock verkar hon denna gång ha koll på att "klädsel: kavaj" inte innebär att man måste ha kavaj på sig.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Maritha

"Själv tycker jag det låter som om du har en smashing klänningskropp".

Vad är en "smashing klänningskropp" för något? Jag misstänker att det betyder att hon har en snygg figur som passar för klänning, varför inte skriva det i så fall?

Personligen gillar jag empirskurna klänningar eftersom de drar ögonen till brösten istället för den mjuka kulan strax under ;) Jag gillar inte omlott eftersom omlottkläder får mig att se slarvigt påkladd ut, allt hänger på trekvart typ.

2007-11-29 @ 12:31:17
Postat av: Angelicas Closet

Skicka in lite förslag till henne. =)

2007-11-29 @ 12:38:35
URL: http://angelicascloset.blogg.se
Postat av: Evis

Maritha: Jo, jag gillar också empire av samma skäl. Men då väljer jag ju att framhäva min stora byst för att dölja något annat. Vill man däremot inte framhäva en stor byst så ska man undvika empire.

2007-11-29 @ 12:48:43
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0