Klänningsfunderingar

Här blir det inget blädder i reakataloger! Det ligger fortfarande restorder och väntar på sånt som är beställt tidigare i höst med diverse rabatter. Bland annat väntar vi ivrigt på ett par klargröna adidasskor från La Redoute. Lustigt att beställa saker som inte finns i lager till halva priset. Har en svag föraning om att de inte kommer att finnas alls.

I stället sitter jag och drömmer lite om klänningar. Det är väldigt magert med den varan i min garderob för tillfället. Men det har funnits andra tider. Ser jag tillbaka så har mina vackraste klänningar varit av typ åtsittande djupt ringat liv och mycket vidd i kjolen. Helst helknäppta. I en längd som anses komma igen i vår, dvs en bra bit nedanför knät. Det är ju det som krävs för att få riktigt svaj i kjolen. Jag har problem med många av de "små klänningar" som funnits de allra senaste åren och som fortfarande dansar runt på bloggarna. Det är så lite tyg, känns snålt och enkelt  det blir liksom ingenting annat än rakt häng vilket inte blir bättre av att tygerna ofta är rätt kass. Som jag sagt förut, det är svårt att få tag på bra tyger, inte minst bomullstyger. Jag saknar sådana där bomullstyger som är så tunna och tätvävda att ytan blir nästan lite blank. En gång i tiden bar jag hem sånt i massor från London, men jag är rädd att jag skulle bli besviken även där.

Medan jag funderar på vad jag skulle kunna skaffa för klänning och går på jakt efter bild på favoritklänningen från Nya Pub  visar jag några som jag tycker är riktigt vackra. Alla från Trailer Träsh i Göteborg.

image157

Gillar inte dödskallar i vanliga fall, känns väldigt dött så att säga, men de här är rätt oemotståndliga! Klänningen finns ända upp i storlek 44.

                                           Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Ja, jag är rädd att du skulle bli besviken på London. Erin på bloggen "A Dress a Day" skrev just om sin besvikelse över att Liberty's krympt sin avdelning med klänningstyg ännu mer än när hon var där sist. Jag måste faktiskt erkänna att jag inte ens hittade den när jag var där för två år sedan.

Men klänningarna från Trailer Träsh var jättefina, dödskallemotiven var inte uttjatat "rockiga" utan coolt mexikanska; sån't gillar vi!

Tänkte börja göra om ett mönster till en klänning idag, om Maja tillåter, och om jag kan slita mig från mina 4 meter fåll med stolpsöm jag håller på och gör till ett krås.

2007-11-30 @ 13:23:58
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; misstänkte att det var så, även Larua Ahley gjorde ju de där riktigt tunna bluskvaliteterna som i stort sett försvunnit. Men jag har även råkat ut för sådana tyger för nästan ingenting i vanliga tygbutiken i förorten. Sorgligt.

2007-11-30 @ 13:43:19
Postat av: Maritha

Det är ju klart att jag drar storlek 46 och bor i Stockholm, suck. Jaja, till våren kanske jag är en 44 iaf.

2007-11-30 @ 20:46:03
Postat av: Evis

De säljer på postorder också, men det vågar man ju inte om man inte har provat storlekarna först. Jag vet inte om Annaa provade dem när hon var inne i butiken.

2007-12-01 @ 09:59:46
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0