Jungfrubröst?

Visste ni (det visste ni säkert) att det finns ett underklädesmärke som gör bh-ar och gördlar som heter Maidenform. Jag kunde först inte bestämma mig för om det var lustigt eller skrämmande, men fastnade för det sista.
Det är något läskigt med att lyfta fram den unga, jungfruliga, orörda kvinnan som ideal. Vi ska se ut som vi gjorde innan vi blev vuxna, fick barn och ammade, ja till och med innan vi började med något så hemskt som att ha sex - idealkvinnan utan egen sexualitet. Men, eftersom det rör sig om underkläder med spets och som ska forma oss till ett idealt utseende, förstås sexuellt tillgängliga för mannen, åtminstone som fantasi. Äuck!
Jag ska inte gå in på det här, eftersom det här är en blogg om kläder, men jag tycker att den patriarkala jungfru-fixeringen är sjuk. Och den är inte bara en del av det förflutna, jag har träffat killar som på fullt allvar letar efter en tjej/kvinna som är oskuld när de träffas, som om det var en viktig personlig egenskap. Maidenform går ju inte ut och propagerar för det, men namnet säger ju i alla fall klart vilken slags tillstånd som är det eftersträvansvärda.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Ellie

Sjukt. Och på herrtidningsomslagen syns bara plastbröst liknande uppsvällda runda bollar. Vad är det för fel på riktiga normala kvinnobröst?!

2007-11-28 @ 09:58:38
URL: http://citycatwalk.blogg.se
Postat av: Kajsa

Lite skumt namn faktiskt. Jag har haft en bh från Maidenform, den var skön. Nu har jag bhar med herrnamn; Calvin Kline.

2007-11-28 @ 15:22:00
URL: http://whythis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0