Inte cool nog? För tjock?

Förra veckan skrev Annika om hur hon inte kände sig cool nog för att våga handla på American Apparel; hur hon vände utan att köpa något eftersom hon kände sig så obetydlig och o-cool i jämförelse med personalen. Och mängder av tjejer svarade och berättade om hur de inte vågade gå in i affärer för att de inte kände sig tillräckligt coola.

Jag svarade inte där, men jag är också rädd för att gå in i affärer; orolig för vad personalen ska tänka. I mitt fall är det oftast inte frågan om att jag är rädd att de ska tycka att jag inte är cool nog: jag är snart fyrtio och har egentligen aldrig haft som mål att vara cool. Den enda affär jag inte vågat gå in i för at tjag tror att de ska tycka att jag inte är cool nog är Trailer träsh, men där har jag avtalat med en väninna att vi ska våga gå in tillsammans om några veckor.

Istället tänker jag att personalen, och alla de andra, smalare, kunderna, tänker "Vad gör hon här som är så stor? Det förstår hon väl att hon inte passar i kläderna här!" Så därför går jag bara ett snabbt varv på Mango utan att prova något, och vågade först inte gå in på Monki alls. Lustigt nog har jag inga problem med att gå in på Topshop, trots att jag faktiskt är för stor för alla deras kläder.

Ärligt talat så är det ju löjligt! Jag har både fött tre barn och disputerat, ändå vågar jag inte gå in i en affär!!
Och jag är uppenbarligen inte ensam, vad säger det om oss och vår självbild?

/Eva

Kommentarer
Postat av: Rutan

1. Man ska sätta näsan i vädret och säga till sig själv att "de vet inte mitt rätta värde!".
2. Alla butikers idé är att sälja och det är jag som kommer med min plånbok. Alltså är det jag som har övertaget. Hur coola de än är och hur otrendig och slafsig jag än verkar så är det de som ska fjäska för mig, inte tvärtom. Jag brukar låtsas att jag ska handla till min coola och snygga syster/dotter/väninna och att jag nyss har vunnit 12 miljoner på Lotto.
3. Synd bara att jag inte kom på det förrän efter 45.

2007-11-26 @ 17:22:19
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Annaa M

Rutan; så sant som det är sagt! En annan bloggare, Tania 50, berättade tidigare i år hur hon blivit avspisad i en Gina Tricot-butik med orden "vi har inget i din storlek" innan hon ens frågat, alltså en expedit som bara råkade passera henne i butiken när hon var inne för att köpa SMYCKEN! Tania är så vitt jag förstått inte ens anmärkningsvärt tjock men det spelar ju faktiskt ingen roll.

2007-11-26 @ 17:58:22
Postat av: Annaa M

Evis; Tailor Trash var jag inne hos alldeles innan vi sågs i Göteborg härom veckan. Ofarligt!

2007-11-26 @ 18:00:57
Postat av: Maritha

Jag vågar aldrig gå in i en butik utan kunder för då ser personalen garanterat mig och jag passar verkligen inte i butiker. Jag föredrar att köpa mina kläder på nätet så slipper jag bli förödmjukad i provrummen och förolämpad av snorkig butikspersonal. Det är egentligen bara skor jag köper i butik.

En annan butik jag är livrädd för att gå in i är Makeup Store, inte för att de är snobbiga eller nått men allt är så kliniskt och perfekt där så det känns som om jag skulle förstöra ordningen och jag tar ned något eller ännu värre köper något. Kan man känna sig välkommen i en butik där varorna ställs upp som konstverk?

2007-11-26 @ 20:36:11
Postat av: Rutan

Däremot gillar jag inte att gå in i klädaffärer i Italien. Expediten står bakom en disk och allt ligger på hyllor, så ska man titta på nåt måste den lilla eleganta italienskan plocka ner tröjan från en hylla, lägga fram på disken och lägga upp igen när vi konstaterat att Large på italienska är 38 på svenska.

2007-11-26 @ 23:20:31
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Annaa M

Nu fattar jag vad American Apparel är för butik, och fattar ingenting. Det är ju den där butiken med det taskiga starka ljuset, dåligt exponerade kläder i grälla färger och tveksamma kvaliteter och expediter i fula kläder! Jag känner mig väldigt obekväm i det starka ljuset och för att hela butiken är så totalt stillös. Som en hafsig outlet. Men jag ocool??? Nä, sällan. Förstår absolut ingenting. Men Dotter hävdar att det är den affären det handlar om.

2007-11-27 @ 00:29:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0